Het snoekseizoen 20/21. Heee tel ze eens joh zei een vriend tegen me. Ach nee heb daar niet zoveel mee en tis altijd zon gedoe uit de bb. Doe nu maar eens Ed! En zo geschiedde.
Wat een raar seizoen, met prachtdagen, maar ook met veel strubbelingen de laatste maanden waarbij de snoeken soms van de aardbodem leken verdwenen. Thuiszittende kinderen, corona, desondanks gelukkig toch nog wel druk met de zaak, de fibers en in de tussentijd lesgeven.
Het gidsen kon ik tussendoor doen, met pauzes door de lockdowns, maar ook met veel nieuwe, interessante, leergierige, mannen, vrouwen en kids! Zowel Nederlanders als de nodige buitenlanders, die hier nog konden zijn toen het mocht. In totaal hebben 8 gasten een nieuw pr snoek op de vlieg weten te realiseren, waarvan meerdere meters op de streamer.
Over meters gesproken. De resultaten seizoen 20/21: Snoeken, 33 over de meter, waarvan 2 over de 120 en iets wat ik absoluut nooit verwacht had, een nieuw pr van 128cm. Wat een beest van een vis. Meeste pikes uit de bellyboot, maar ook de nodige vanaf de kant en enkelen bij vrienden en klanten uit de boot. Alle vissen zijn met streamers gevangen gemaakt met Dyckers Fibers, waarvan The Roach en de Kers20 absoluut favoriet waren. Van te voren had ik gegokt op 15 a 20 meters, maar zoveel had ik nooit verwacht. Eens temeer blijkt in wat voor prachtig land we wonen en hoe succesvol vliegvissen op snoek kan zijn. Zonder al teveel gedoe, vanaf de kant of met een simpel fishfindertje uit de bb, al werpend wachtend op die ene ram. Heerlijk! Gr, Edwin Kerssies
Hierbij de mooiste plaatjes van dit seizoen.

Uitgesteld tot nader bericht ivm het Corona virus. 

Dyckers Seatrout Weekend ’20: 16 t/m 20 april in Denemarken.
Prijs: 179 euro. 

Onlangs hebben we al een aankondiging gedaan, waarbij de nodige gasten interesse hebben getoond. Nu is het definitief. Na de succesvolle editie in november 2019 gaan we dit voorjaar wederom met een groep naar Denemarken. Achter de zeeforel aan. We zullen in 1 groot huis aan de kust verblijven, waarbij op vrijdagavond en zaterdagavond het avondeten verzorgd zal worden en vrijdag, zaterdag- en zondagmorgen het ontbijt. In de avond zullen we binddemo’s geven en aanverwante zaken, kortom jullie worden vermaakt. Er zal zeker gevist worden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar indien je al op donderdag wilt vissen dan zal dat geen probleem opleveren. Daar is ruimte voor. Net als dat we voornamelijk met een groep vliegvissers zijn, echter wellicht dat er ook wel een gast even de spinhengel erbij pakt wat natuurlijk geen probleem is. Kortom vooral onder het motto een groep gelijkgezinde enthousiastelingen die er even lekker op uit gaan, achter de hongerige voorjaarszeeforellen aan. Je zult op eigen vervoer naar Denemarken moeten gaan, maar een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat er ruimte is in hun auto. Hiervoor kunnen we gasten samenbrengen / faciliteren.

Deelname is beperkt, dus bij interesse horen we graag zo spoedig mogelijk of je erbij bent. (let op voorgaand zeeforelweekend was  snel uitverkocht) Indien je wilt deelnemen, gelieve een email te sturen naar info@dyckers.com of een bericht via sociale media. Daarna krijg je van ons bericht met alle gegevens en bij ontvangst van betaling is je deelname definitief. Mochten er vragen zijn, dan kun je ons altijd contacten. We hebben er zin in! Edwin Kerssies namens het team met oa. met Michel Dekker dit keer.

Dyckers Seatrout Weekend 2019. Langeland, Denemarken. 17 personen, 800km rijden, in 1 huis. Meer dan 50 zeeforellen zijn er gevangen, vele kleintjes, maar toch ook de nodige prachtige zilveren jumpers. Een aantal gasten hebben hun eerste zeeforel gevangen en zijn zeker verslaafd geworden. Wij allemaal wel. En er komt dan ook zeker een vervolg. Wat een dynamiek met z’n allen in een huisje en wat hebben we gelachen. Speciale dank gaan uit naar Peter Perch, zijn neven Glenn en Paul en Michel voor alle hulp, maar natuurlijk ook aan alle deelnemers, het was geweldig! Tot de volgende!

Vanaf 27 oktober is de Dyckers shop gesloten. We zijn nog wel bezig met een andere kleinere locatie in Zwolle, maar voorlopig zal de shop gesloten zijn en kan er (zoals velen al doen) alleen via de webshop besteld worden. Uiteraard gaan we hier zeker mee verder. Sterker nog de focus zal vanwege de grotere vraag nog meer op onze eigen made in Holland Dyckers Fibers en Dyckers Flies liggen. Daarnaast zal ik nog meer gaan gidsen, beginnende plus gevorderde vliegvissers begeleiden en workshops, demos geven. Qua merken blijft de focus op Looptackle, Airflo, Gamakatsu, Rozemeijer & meer. Meer info volgt later. Groet, Edwin Kerssies

—-

From 27 oktober is the shop closed. We are looking for another location in Zwolle. Of course you can still place order by using the webshop and we will continue our work with Dyckers. The focus in the future will be even more on our own made in Holland Dyckers Fibers and Dyckers Fibers, guiding (pike, seabass, carp, etc) and giving workshops, masterclasses. Of course we will keep selling and using our favorite brands: Looptackle products, Airflo lines, Gamakastu hooks and Rozemeijer leader material, etc. Tight lines, Edwin Kerssies

Dyckers Seatrout Weekend ’19: 8 t/m 11 november in Denemarken.
Prijs: 165 euro. 

Via Facebook en instagram hebben we een paar weken geleden al een aankondiging gedaan, waarbij de nodige gasten interesse hebben getoond. Nu is het definitief, we gaan dit jaar met een groep naar Denemarken. Achter de zeeforel aan. We zullen in 1 of 2 grote huizen aan de kust verblijven, waarbij op zaterdagavond het avondeten verzorg zal worden (wordt bijzonder zoals altijd) en zaterdag- en zondagmorgen het ontbijt. De rest van de dagen zullen we het met ons allen moeten doen, maar de vele zeebaars weekenden in het verleden hebben ons geleerd dat dat geen probleem is, met een leuke groep gasten. In de avond zullen we tevens binddemo’s geven en aanverwante zaken, kortom jullie worden vermaakt. Er zal zeker gevist worden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar indien je al op donderdag wilt vissen dan zal dat geen probleem opleveren. Daar is ruimte voor. Net als dat we voornamelijk met een groep vliegvissers zijn, echter wellicht dat er ook wel een gast even de spinhengel erbij pakt wat natuurlijk geen probleem is. Kortom vooral onder het motto een groep gelijkgezinde enthousiastelingen die er even lekker op uit gaan, achter de dikke najaarszeeforellen aan. Je zult op eigen vervoer naar Denemarken moeten gaan, maar een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat er ruimte is in hun auto. Hiervoor kunnen we gasten samenbrengen / faciliteren.

Deelname is beperkt, dus bij interesse horen we graag zo spoedig mogelijk of je erbij bent. (let op voorgaande zeebaarsweekenden waren snel uitverkocht) Indien je wilt deelnemen, gelieve een email te sturen naar info@dyckers.com of een bericht via sociale media. Daarna krijg je van ons bericht met alle gegevens en bij ontvangst van betaling is je deelname definitief. Mochten er vragen zijn, dan kun je ons altijd contacten. We hebben er zin in! Edwin Kerssies namens het team met oa. Peter Perch en Michel Dekker.

Het is nu halverwege april en eigenlijk nog zeer vroeg in het seizoen wat betreft het vliegvissen op karper. Desondanks zijn er al de nodige gids dagen geboekt op het gebied van vliegvissen op karper. En tot nu toe heeft iedere gast een karper weten te vangen en dat is zeker niet makkelijk met de druk van mij achter je, hehe, oftewel chapeau!! Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd contact opnemen en kom gerust met zn 2en, dat maakt het gezellig. Gr. Edwin Kerssies.
Ps oja tijdens het buiten spelen wist ik ook al de nodige krachtpatsers te vinden, zo gaaf!

 

Wat een seizoen is het geweest. Er zullen nog wat postings komen na een lange tijd van afwezigheid ivm drukte, maar het snoekseizoen was het beste snoekseizoen ooit. De migratie is goed in kaart gebracht, er zijn nieuwe paaistekken gevonden waar ze van tevoren flink aan het verzamelen waren en nieuwe stekken zijn weer toegevoegd. Het was geweldig. Ook heb ik dit seizoen verscheidene dagen gasten gegidst met het vliegvissen op snoek. Zowel vanaf de kant als uit de bellyboot. Meerdere klanten hebben tijdens deze sessies hun PR snoek met de vlieg verbeterd. Maar bovenal zijn het geweldige dagen gebleken. Zowel Nederlandse, Belgische, Duitse als Italiaanse gasten. Het was top. Bijgaand de nodige platen van deze gidsdagen en van de mooie snoeken van dit seizoen, maar zoals gezegd een volledig overzicht volgt nog. BTW alle gevangen snoeken op deze foto’s zijn gevangen met Dyckers Streamers en op vele foto’s zien jullie de Loop Q hengels en Loop Q reels. Groet, Edwin Kerssies

Vol eroverheen, de 18cm lange streamer in de bek van een bigmama, zie op bovenstaande foto, alsof het niks is, magistrale beesten, mijn grote liefde.

En ondertussen zijn we al weer druk aan het snoeken. Na een zijstapje met shads op snoekbaars (erg gaaf, daarover later meer, In de shop zijn er al de nodige shads en enkele hengels verkrijgbaar van streetfishing tot spinstokken) staan de laatste weken weer volledig in het teken van het vliegvissen op snoek. Verschillende gasten gegidst (voor meer info kun je altijd contact opnemen, ik zal me hierop meer gaan richten omdat het gewoonweg erg leuk is om te doen, zowel kant als bellyboot, gasten of groepen gasten op weg helpen) en natuurlijk zelf op pad geweest indien de tijd er was. En dat niet zonder resultaat. Wat een begin van het seizoen! Alles gevist met de uitrusting die ik voor zeebaars ook gebruik. Voornamelijk met de Loop Cross SW 9ft #8 en de Loop Cross flatsman 9ft #10 (is meer een 9 hengel) in combinatie met de Sixth Sense di3 8/9 lijn en de di7 variant. Aanvullend met de Striper fast intermediate. En je kunt vele kanten op. 40/00 fc leader en de Dyckers Fluorocarbon Pike Trace of een variant van Rozemeijer, topspul. Als streamers veel gevangen met The Roach (Witte en grijze Dyckers Fibers Soft) en natuurlijk The Black One (zwarte Dyckers Fibers Soft) en bovenal heerlijk genoten van op het water zijn in ons prachtige land. Succes enne voor vragen, altijd welkom! Groet, Edwin Kerssies

Het was wederom een geweldig seizoen, alhoewel ik weinig tijd heb gehad om naar zee te reizen, Tis toch 1,5 to 2 uur rijden en dat zonder files, terwijl de wegen ernaar toe dicht slibben. Dus weinig tijd, weinig sessies. Maar die sessies die er geweest zijn, met name met maatje brian waren onvergetelijk. Enkele met meer dan 20 zeebaarzen, waarvan geen een onder de 40cm. Eens temeer werd duidelijk dat plaats en tijdstip zo belangrijk zijn. Brian is wat vaker geweest omdat hij wat dichterbij woont (uurtje rijden) en heeft ook geweldige sessies beleefd. Kortom het was een top seizoen. Zo goed als alles gevangen op The Blue One of varianten daarop. Dus met Dyckers Fibers Soft (en medium, een mix, vraag in de shop hiernaar of per mail) White, Seaweed, Silver & Grey, gebonden op Gamakatsu SC15 en SL12S hooks 2/0. Voornamelijk wederom gevist met onze favoriete Airflo Sixth Sense di3 8/9 lijnen in combinatie met de Loop Opti Runner Reels en Loop Cross hengels 8, 9 en 10. Dit jaar ben ik overgestapt op de Loop Cross SW 9ft #8 Medium Fast welke me uitstekend bevalt, tezamen met de Loop Cross Flatsman 9ft #10. 2 hengels die perfect naast elkaar te gebruiken zijn en elkaar aanvullen. Leadermateriaal wederom Gamakatsu Fluorocarbon 40/00 maar ook de 31/00 indien de situatie dat toe liet. Kortom het seizoen was prachtig en de volgende foto’s geven zeker het nodige prijs.

Brakke Zaterdag – aanstaande zaterdag. Let op winkel gesloten op 29 september!

Ooit eens willen bellyboten op groot water? Tezamen met Marco Kraal, de Dyckers gasten en meer? Kom morgen naar de Brakke Zaterdag, locatie Strand Zoet en Zout – Stellendam, 29 september van 10.30 t/m 16.00 uur. Wij hebben voldoende bellyboten, waadpakken, flippers, vlieg- en spinhengels bij ons, dus je hoeft niks mee te nemen! – meer info: https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/20548/brakke-zaterdag-een-lesje-vliegvissen-van-marco-kraal.html

 

Update: Vrijdagmiddag 21 september en zaterdag 22 september in de winkel gesloten in verband met het zeebaarsweekend.

——–

Tis weer zover, we doen het rustig aan deze keer. Maar wel weer terug naar ons oude nest, de maasvlakte. Op een camping in de buurt. Via Instagram en Facebook hebben we al de nodige aanmeldingen, mocht je interesse hebben wees er snel bij. We maken er iets moois van!

UPDATE 10 september: uitverkocht / sold out.
Voor diegene die zich hebben ingeschreven nadere informatie volgt snel.

Dat gaat natuurlijk ook door. De laatste in een reeks van 3 postings na een periode van drukte en geen blogvermeldingen. Al in mei gidste ik een groep gasten op de maasvlakte die het uitstekend naar hun zin hebben gehad en alwaar ook de nodige zeebaarzen zijn gevangen. Dat tezamen met het zien van jagende baars, zeehonden en zelfs 2 bruinvissen, plus natuurlijk verschillende stekken met bijbehorende uitleg van hoe wat waar, maakte het tot een prachtige dag. Informeer naar de mogelijkheden bij interesse.

Enfin we zijn al verschillende keren geweest en het echte werk gaat nu pas beginnen, alhoewel er al zeker het nodige gevangen kon worden. Vele klanten hebben dan ook al de nodige mooie sessies erop zitten met een prachtige uitschieter van 78 cm door Henne onlangs, klasse! De doorzetters worden beloond, uit Duitsland regelmatig aan zee te vinden en onlangs een onvergetelijke sessie na vele uren vissen. Niet alleen de Duitse vrienden maar ook vele anderen hebben de zilveren rakkers weten te vinden. En vaak aan streamers gebonden met de Dyckers Fibers, waarbij The Blue One (zie site) er zeker uit springt. Een nieuwe favoriet van mij en de nodige vrienden en klanten. Hierbij wat plaatjes van die prachtige baarzen, succes en geniet van de zilte lucht!

 

Ook op de karper gaat het lekker door. Weinig gepost, veel achter de karper aan geweest. Ik vis er voornamelijk graag op van april t/m juni, echter ze willen nu zeker nog steeds en er staan ook nog de nodige gidsdagen gepland. Bij interesse neem gerust contact op. Afgelopen maanden hebben toch flink wat gasten een dag of een halve dag geboekt, waarvan je hier wat foto’s ziet, tezamen met een paar prachtige polderschubs. Alles op zicht, jagend op de karpers, dus niet gevoerd alhoewel dat iedereen voor zichzelf moet weten. Ik vis na meer dan 10 jaar nog steeds het liefst met de karperbollen, nieuwsgierigheid opwekkend en soms knallen ze erachter aan. Even zovaak is het een zeer lastig spelletje en juist dat maakt het zo mooi. Enfin vliegvissen op karper het blijft een zeer uitdagend spelletje.

Tijdens de FlyFair gaf ik een workshop vliegvissen op karper. De bedoeling was een max van 25 man, het waren er een beetje meer…prachtig om te doen!

Het is al weer een paar maanden geleden dit avontuur, maar nog vers in mijn geheugen. Voor deze keer kopieer ik de tekst die Jochem zelf heeft geschreven op zn Facebookpagina. Gr. Edwin Kerssies

“Maanden lang geoefend met werpen, les gehad, weken lang geblankt en dan de dag.
De dag dat ik met Edwin Kersies mee mag. De snoek-vliegviskoning van Nederland. Hij heeft de hele wereld afgevist maar beweerd bij hoog en laag dat snoeken vanuit de bellyboat de mooiste viservaring van Nederland is
En weer van te voren een ontrustige nacht. Altijd voordat ik ga vissen. Om 1.00 in slaap na een leuke show in Zwolle en om 7.00 uur de wekker. Elk uur op de klok gezien. Dan de auto in.
Ik pak mijn nieuwe maagdelijke hengel #9 uit de buis. Ik check mijn fluorcarbon leader. Ik check mijn vliegenlijn. Ik doe genoeg kleding aan. Het is mistig en koud.
We komen aan bij de stek. De mist trekt op. De zon schijnt op onze bellyboaten. Zonnebril op. Ik stap voor het eerst in een bellyboat. Gek gevoel. Eerst vaar ik het riet in en kom er de eerste minuten niet uit. Hahaha. Dan begrijp ik het opeens. Ik begin te werpen. Zo’n 15 meter richting de kant en dan rustig het talud afvissen.
Het is spiegelglad op het water. Geen aanbeten. We vissen zo’n twee en half uur. Het water is kraakhelder. Dat bellyboaten is zennnnn…
Dan opeens trekt er iets aan mijn lijn. In een instinct zet ik de haak. Meteen trekt de hengel krom tot in het water. Ik weet niet wat ik mee maak. De bellyboat komt in beweging en dat drillen op de vliegenlat is magisch. Zo direct. Ze laat zich heel even zien. Eerst de brede kop en daarna een hele dikke HanPeekel-buik . Dit is een grote dame. VISSSSSSS, roep ik naar Edwin die honderd meter verderop vist. Hij peddelt zsm naar me toe.
De dril gaat goed. Langzaamst drijft ze naar me toe. In 1 hand de hengel en met de andere hand pak ik haar in de kieuwgreep uit het water. Lastig klusje. Maar het lukt. Dan snel foto’s maken en de vlieg eruit halen. Hij zit mooi gehaakt. Makkelijk met Vliegvissen dat het 1 losse haak is. Plots begint de dame te vechten met mijn hand in haar kaak. Ze trekt alles bij me open maar dat zijn oorlogswonden. Los laat ik haar niet. Dat is me één keer gebeurt bij 1m09 (nog niet op de foto was gezet dus telt niet) en dat gebeurt me nooit meer.
Ik leg haar weer in het water en ze zwemt weg. Een oerkreet.
Wat een ervaring. Wat een visserij. Wat een hobby. Wat een weer. Wat een leermeester. Tralalala!
Samenvattend :
Mijn eerste snoek op de vlieg.
Mijn eerste vis op mijn #9, mijn eerste bellyboat-experience. En dat op één ochtend. Wat een feest. Wat een vrijheid. Wat is Vliegvissen verslavend. Aaahh.  dank aan de vliegvis-snoek-zeebaars-meester Edwin van Dyckersfly

—-

Ps. Het is zeer fijn om deze geweldige persoon te hebben leren kennen, dank Jochem! dat er nog vele prachtsessies mogen volgen.