Gewoon omdat ik er weer eens zin in heb, gaan we deze organiseren. Basis is gezelligheid enne we gaan uiteraard flink wat meters maken. Aan de slag dus! Zaterdag 7 januari vanaf 8.45 uur in Zwolle tot en met pakweg 17 uur. Een volle dag. Startend met een kop koffie en wat tips en tactieken om succesvol vanaf de kant op snoek te vliegvissen. Waarna we aansluitend om 9.30 uur op pad gaan en verschillende wateren vanaf de kant gaan bezoeken. De nadruk zal liggen op de benadering van deze verschillende wateren en ik zal van te voren een route uit stippelen waarbij verschillende wateren worden aangedaan. Van poldersystemen en stadswateren, tot kanalen en als we nog tijd hebben de rivier. Het komt deze dag allemaal aan bod. Verwacht dus niet uren op een zelfde stek, dat mag je na die tijd doen. Vandaag staat in het teken van deze type wateren vanaf de kant te vliegvissen op snoek. Beetje gezelligheid erbij en in de middag voorzien van een kop soep , snert met en zonder vlees (vega) zoals ik het eet. Enfin hoe en waarom juist op die plek in de polder, langs kanalen en stadswateren? Het komt allemaal aan bod. Ik ben benieuwd hoe de aanmeldingen zullen zijn na zo lange tijd niet meer wat gedaan te hebben. De max is echt 20 personen, maar met 10 personen hebben we al een heel mooi clubje en zal dit de opmaat zijn om heel af en toe – tussen mijn huidige werkzaamheden – weer eens wat te organiseren. We gaan het zien. Inschrijven kan via email (info@dyckers.com) DM, of via mn whats app die velen wel hebben. Pas als je een bevestiging van deelname van mij hebt ontvangen + factuur en na betaling hiervan is de deelname definitief. Medevliegvisgekken, die de kou willen trotseren, jullie zijn van harte welkom. We maken er een mooie dag van. Edwin Kerssies

 

Het snoekseizoen 20/21. Heee tel ze eens joh zei een vriend tegen me. Ach nee heb daar niet zoveel mee en tis altijd zon gedoe uit de bb. Doe nu maar eens Ed! En zo geschiedde.
Wat een raar seizoen, met prachtdagen, maar ook met veel strubbelingen de laatste maanden waarbij de snoeken soms van de aardbodem leken verdwenen. Thuiszittende kinderen, corona, desondanks gelukkig toch nog wel druk met de zaak, de fibers en in de tussentijd lesgeven.
Het gidsen kon ik tussendoor doen, met pauzes door de lockdowns, maar ook met veel nieuwe, interessante, leergierige, mannen, vrouwen en kids! Zowel Nederlanders als de nodige buitenlanders, die hier nog konden zijn toen het mocht. In totaal hebben 8 gasten een nieuw pr snoek op de vlieg weten te realiseren, waarvan meerdere meters op de streamer.
Over meters gesproken. De resultaten seizoen 20/21: Snoeken, 33 over de meter, waarvan 2 over de 120 en iets wat ik absoluut nooit verwacht had, een nieuw pr van 128cm. Wat een beest van een vis. Meeste pikes uit de bellyboot, maar ook de nodige vanaf de kant en enkelen bij vrienden en klanten uit de boot. Alle vissen zijn met streamers gevangen gemaakt met Dyckers Fibers, waarvan The Roach en de Kers20 absoluut favoriet waren. Van te voren had ik gegokt op 15 a 20 meters, maar zoveel had ik nooit verwacht. Eens temeer blijkt in wat voor prachtig land we wonen en hoe succesvol vliegvissen op snoek kan zijn. Zonder al teveel gedoe, vanaf de kant of met een simpel fishfindertje uit de bb, al werpend wachtend op die ene ram. Heerlijk! Gr, Edwin Kerssies
Hierbij de mooiste plaatjes van dit seizoen.

Uitgesteld tot nader bericht ivm het Corona virus. 

Dyckers Seatrout Weekend ’20: 16 t/m 20 april in Denemarken.
Prijs: 179 euro. 

Onlangs hebben we al een aankondiging gedaan, waarbij de nodige gasten interesse hebben getoond. Nu is het definitief. Na de succesvolle editie in november 2019 gaan we dit voorjaar wederom met een groep naar Denemarken. Achter de zeeforel aan. We zullen in 1 groot huis aan de kust verblijven, waarbij op vrijdagavond en zaterdagavond het avondeten verzorgd zal worden en vrijdag, zaterdag- en zondagmorgen het ontbijt. In de avond zullen we binddemo’s geven en aanverwante zaken, kortom jullie worden vermaakt. Er zal zeker gevist worden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar indien je al op donderdag wilt vissen dan zal dat geen probleem opleveren. Daar is ruimte voor. Net als dat we voornamelijk met een groep vliegvissers zijn, echter wellicht dat er ook wel een gast even de spinhengel erbij pakt wat natuurlijk geen probleem is. Kortom vooral onder het motto een groep gelijkgezinde enthousiastelingen die er even lekker op uit gaan, achter de hongerige voorjaarszeeforellen aan. Je zult op eigen vervoer naar Denemarken moeten gaan, maar een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat er ruimte is in hun auto. Hiervoor kunnen we gasten samenbrengen / faciliteren.

Deelname is beperkt, dus bij interesse horen we graag zo spoedig mogelijk of je erbij bent. (let op voorgaand zeeforelweekend was  snel uitverkocht) Indien je wilt deelnemen, gelieve een email te sturen naar info@dyckers.com of een bericht via sociale media. Daarna krijg je van ons bericht met alle gegevens en bij ontvangst van betaling is je deelname definitief. Mochten er vragen zijn, dan kun je ons altijd contacten. We hebben er zin in! Edwin Kerssies namens het team met oa. met Michel Dekker dit keer.

Dyckers Seatrout Weekend 2019. Langeland, Denemarken. 17 personen, 800km rijden, in 1 huis. Meer dan 50 zeeforellen zijn er gevangen, vele kleintjes, maar toch ook de nodige prachtige zilveren jumpers. Een aantal gasten hebben hun eerste zeeforel gevangen en zijn zeker verslaafd geworden. Wij allemaal wel. En er komt dan ook zeker een vervolg. Wat een dynamiek met z’n allen in een huisje en wat hebben we gelachen. Speciale dank gaan uit naar Peter Perch, zijn neven Glenn en Paul en Michel voor alle hulp, maar natuurlijk ook aan alle deelnemers, het was geweldig! Tot de volgende!

Vanaf 27 oktober is de Dyckers shop gesloten. We zijn nog wel bezig met een andere kleinere locatie in Zwolle, maar voorlopig zal de shop gesloten zijn en kan er (zoals velen al doen) alleen via de webshop besteld worden. Uiteraard gaan we hier zeker mee verder. Sterker nog de focus zal vanwege de grotere vraag nog meer op onze eigen made in Holland Dyckers Fibers en Dyckers Flies liggen. Daarnaast zal ik nog meer gaan gidsen, beginnende plus gevorderde vliegvissers begeleiden en workshops, demos geven. Qua merken blijft de focus op Looptackle, Airflo, Gamakatsu, Rozemeijer & meer. Meer info volgt later. Groet, Edwin Kerssies

—-

From 27 oktober is the shop closed. We are looking for another location in Zwolle. Of course you can still place order by using the webshop and we will continue our work with Dyckers. The focus in the future will be even more on our own made in Holland Dyckers Fibers and Dyckers Fibers, guiding (pike, seabass, carp, etc) and giving workshops, masterclasses. Of course we will keep selling and using our favorite brands: Looptackle products, Airflo lines, Gamakastu hooks and Rozemeijer leader material, etc. Tight lines, Edwin Kerssies

Dyckers Seatrout Weekend ’19: 8 t/m 11 november in Denemarken.
Prijs: 165 euro. 

Via Facebook en instagram hebben we een paar weken geleden al een aankondiging gedaan, waarbij de nodige gasten interesse hebben getoond. Nu is het definitief, we gaan dit jaar met een groep naar Denemarken. Achter de zeeforel aan. We zullen in 1 of 2 grote huizen aan de kust verblijven, waarbij op zaterdagavond het avondeten verzorg zal worden (wordt bijzonder zoals altijd) en zaterdag- en zondagmorgen het ontbijt. De rest van de dagen zullen we het met ons allen moeten doen, maar de vele zeebaars weekenden in het verleden hebben ons geleerd dat dat geen probleem is, met een leuke groep gasten. In de avond zullen we tevens binddemo’s geven en aanverwante zaken, kortom jullie worden vermaakt. Er zal zeker gevist worden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar indien je al op donderdag wilt vissen dan zal dat geen probleem opleveren. Daar is ruimte voor. Net als dat we voornamelijk met een groep vliegvissers zijn, echter wellicht dat er ook wel een gast even de spinhengel erbij pakt wat natuurlijk geen probleem is. Kortom vooral onder het motto een groep gelijkgezinde enthousiastelingen die er even lekker op uit gaan, achter de dikke najaarszeeforellen aan. Je zult op eigen vervoer naar Denemarken moeten gaan, maar een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat er ruimte is in hun auto. Hiervoor kunnen we gasten samenbrengen / faciliteren.

Deelname is beperkt, dus bij interesse horen we graag zo spoedig mogelijk of je erbij bent. (let op voorgaande zeebaarsweekenden waren snel uitverkocht) Indien je wilt deelnemen, gelieve een email te sturen naar info@dyckers.com of een bericht via sociale media. Daarna krijg je van ons bericht met alle gegevens en bij ontvangst van betaling is je deelname definitief. Mochten er vragen zijn, dan kun je ons altijd contacten. We hebben er zin in! Edwin Kerssies namens het team met oa. Peter Perch en Michel Dekker.

Het is nu halverwege april en eigenlijk nog zeer vroeg in het seizoen wat betreft het vliegvissen op karper. Desondanks zijn er al de nodige gids dagen geboekt op het gebied van vliegvissen op karper. En tot nu toe heeft iedere gast een karper weten te vangen en dat is zeker niet makkelijk met de druk van mij achter je, hehe, oftewel chapeau!! Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd contact opnemen en kom gerust met zn 2en, dat maakt het gezellig. Gr. Edwin Kerssies.
Ps oja tijdens het buiten spelen wist ik ook al de nodige krachtpatsers te vinden, zo gaaf!

 

Wat een seizoen is het geweest. Er zullen nog wat postings komen na een lange tijd van afwezigheid ivm drukte, maar het snoekseizoen was het beste snoekseizoen ooit. De migratie is goed in kaart gebracht, er zijn nieuwe paaistekken gevonden waar ze van tevoren flink aan het verzamelen waren en nieuwe stekken zijn weer toegevoegd. Het was geweldig. Ook heb ik dit seizoen verscheidene dagen gasten gegidst met het vliegvissen op snoek. Zowel vanaf de kant als uit de bellyboot. Meerdere klanten hebben tijdens deze sessies hun PR snoek met de vlieg verbeterd. Maar bovenal zijn het geweldige dagen gebleken. Zowel Nederlandse, Belgische, Duitse als Italiaanse gasten. Het was top. Bijgaand de nodige platen van deze gidsdagen en van de mooie snoeken van dit seizoen, maar zoals gezegd een volledig overzicht volgt nog. BTW alle gevangen snoeken op deze foto’s zijn gevangen met Dyckers Streamers en op vele foto’s zien jullie de Loop Q hengels en Loop Q reels. Groet, Edwin Kerssies

Vol eroverheen, de 18cm lange streamer in de bek van een bigmama, zie op bovenstaande foto, alsof het niks is, magistrale beesten, mijn grote liefde.

En ondertussen zijn we al weer druk aan het snoeken. Na een zijstapje met shads op snoekbaars (erg gaaf, daarover later meer, In de shop zijn er al de nodige shads en enkele hengels verkrijgbaar van streetfishing tot spinstokken) staan de laatste weken weer volledig in het teken van het vliegvissen op snoek. Verschillende gasten gegidst (voor meer info kun je altijd contact opnemen, ik zal me hierop meer gaan richten omdat het gewoonweg erg leuk is om te doen, zowel kant als bellyboot, gasten of groepen gasten op weg helpen) en natuurlijk zelf op pad geweest indien de tijd er was. En dat niet zonder resultaat. Wat een begin van het seizoen! Alles gevist met de uitrusting die ik voor zeebaars ook gebruik. Voornamelijk met de Loop Cross SW 9ft #8 en de Loop Cross flatsman 9ft #10 (is meer een 9 hengel) in combinatie met de Sixth Sense di3 8/9 lijn en de di7 variant. Aanvullend met de Striper fast intermediate. En je kunt vele kanten op. 40/00 fc leader en de Dyckers Fluorocarbon Pike Trace of een variant van Rozemeijer, topspul. Als streamers veel gevangen met The Roach (Witte en grijze Dyckers Fibers Soft) en natuurlijk The Black One (zwarte Dyckers Fibers Soft) en bovenal heerlijk genoten van op het water zijn in ons prachtige land. Succes enne voor vragen, altijd welkom! Groet, Edwin Kerssies

Het was wederom een geweldig seizoen, alhoewel ik weinig tijd heb gehad om naar zee te reizen, Tis toch 1,5 to 2 uur rijden en dat zonder files, terwijl de wegen ernaar toe dicht slibben. Dus weinig tijd, weinig sessies. Maar die sessies die er geweest zijn, met name met maatje brian waren onvergetelijk. Enkele met meer dan 20 zeebaarzen, waarvan geen een onder de 40cm. Eens temeer werd duidelijk dat plaats en tijdstip zo belangrijk zijn. Brian is wat vaker geweest omdat hij wat dichterbij woont (uurtje rijden) en heeft ook geweldige sessies beleefd. Kortom het was een top seizoen. Zo goed als alles gevangen op The Blue One of varianten daarop. Dus met Dyckers Fibers Soft (en medium, een mix, vraag in de shop hiernaar of per mail) White, Seaweed, Silver & Grey, gebonden op Gamakatsu SC15 en SL12S hooks 2/0. Voornamelijk wederom gevist met onze favoriete Airflo Sixth Sense di3 8/9 lijnen in combinatie met de Loop Opti Runner Reels en Loop Cross hengels 8, 9 en 10. Dit jaar ben ik overgestapt op de Loop Cross SW 9ft #8 Medium Fast welke me uitstekend bevalt, tezamen met de Loop Cross Flatsman 9ft #10. 2 hengels die perfect naast elkaar te gebruiken zijn en elkaar aanvullen. Leadermateriaal wederom Gamakatsu Fluorocarbon 40/00 maar ook de 31/00 indien de situatie dat toe liet. Kortom het seizoen was prachtig en de volgende foto’s geven zeker het nodige prijs.

Brakke Zaterdag – aanstaande zaterdag. Let op winkel gesloten op 29 september!

Ooit eens willen bellyboten op groot water? Tezamen met Marco Kraal, de Dyckers gasten en meer? Kom morgen naar de Brakke Zaterdag, locatie Strand Zoet en Zout – Stellendam, 29 september van 10.30 t/m 16.00 uur. Wij hebben voldoende bellyboten, waadpakken, flippers, vlieg- en spinhengels bij ons, dus je hoeft niks mee te nemen! – meer info: https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/20548/brakke-zaterdag-een-lesje-vliegvissen-van-marco-kraal.html

 

Update: Vrijdagmiddag 21 september en zaterdag 22 september in de winkel gesloten in verband met het zeebaarsweekend.

——–

Tis weer zover, we doen het rustig aan deze keer. Maar wel weer terug naar ons oude nest, de maasvlakte. Op een camping in de buurt. Via Instagram en Facebook hebben we al de nodige aanmeldingen, mocht je interesse hebben wees er snel bij. We maken er iets moois van!

UPDATE 10 september: uitverkocht / sold out.
Voor diegene die zich hebben ingeschreven nadere informatie volgt snel.

Dat gaat natuurlijk ook door. De laatste in een reeks van 3 postings na een periode van drukte en geen blogvermeldingen. Al in mei gidste ik een groep gasten op de maasvlakte die het uitstekend naar hun zin hebben gehad en alwaar ook de nodige zeebaarzen zijn gevangen. Dat tezamen met het zien van jagende baars, zeehonden en zelfs 2 bruinvissen, plus natuurlijk verschillende stekken met bijbehorende uitleg van hoe wat waar, maakte het tot een prachtige dag. Informeer naar de mogelijkheden bij interesse.

Enfin we zijn al verschillende keren geweest en het echte werk gaat nu pas beginnen, alhoewel er al zeker het nodige gevangen kon worden. Vele klanten hebben dan ook al de nodige mooie sessies erop zitten met een prachtige uitschieter van 78 cm door Henne onlangs, klasse! De doorzetters worden beloond, uit Duitsland regelmatig aan zee te vinden en onlangs een onvergetelijke sessie na vele uren vissen. Niet alleen de Duitse vrienden maar ook vele anderen hebben de zilveren rakkers weten te vinden. En vaak aan streamers gebonden met de Dyckers Fibers, waarbij The Blue One (zie site) er zeker uit springt. Een nieuwe favoriet van mij en de nodige vrienden en klanten. Hierbij wat plaatjes van die prachtige baarzen, succes en geniet van de zilte lucht!

 

Ook op de karper gaat het lekker door. Weinig gepost, veel achter de karper aan geweest. Ik vis er voornamelijk graag op van april t/m juni, echter ze willen nu zeker nog steeds en er staan ook nog de nodige gidsdagen gepland. Bij interesse neem gerust contact op. Afgelopen maanden hebben toch flink wat gasten een dag of een halve dag geboekt, waarvan je hier wat foto’s ziet, tezamen met een paar prachtige polderschubs. Alles op zicht, jagend op de karpers, dus niet gevoerd alhoewel dat iedereen voor zichzelf moet weten. Ik vis na meer dan 10 jaar nog steeds het liefst met de karperbollen, nieuwsgierigheid opwekkend en soms knallen ze erachter aan. Even zovaak is het een zeer lastig spelletje en juist dat maakt het zo mooi. Enfin vliegvissen op karper het blijft een zeer uitdagend spelletje.

Tijdens de FlyFair gaf ik een workshop vliegvissen op karper. De bedoeling was een max van 25 man, het waren er een beetje meer…prachtig om te doen!