Snoekseizoen 20/21, gidsen, 33 meters en meer.

Het snoekseizoen 20/21. Heee tel ze eens joh zei een vriend tegen me. Ach nee heb daar niet zoveel mee en tis altijd zon gedoe uit de bb. Doe nu maar eens Ed! En zo geschiedde.
Wat een raar seizoen, met prachtdagen, maar ook met veel strubbelingen de laatste maanden waarbij de snoeken soms van de aardbodem leken verdwenen. Thuiszittende kinderen, corona, desondanks gelukkig toch nog wel druk met de zaak, de fibers en in de tussentijd lesgeven.
Het gidsen kon ik tussendoor doen, met pauzes door de lockdowns, maar ook met veel nieuwe, interessante, leergierige, mannen, vrouwen en kids! Zowel Nederlanders als de nodige buitenlanders, die hier nog konden zijn toen het mocht. In totaal hebben 8 gasten een nieuw pr snoek op de vlieg weten te realiseren, waarvan meerdere meters op de streamer.
Over meters gesproken. De resultaten seizoen 20/21: Snoeken, 33 over de meter, waarvan 2 over de 120 en iets wat ik absoluut nooit verwacht had, een nieuw pr van 128cm. Wat een beest van een vis. Meeste pikes uit de bellyboot, maar ook de nodige vanaf de kant en enkelen bij vrienden en klanten uit de boot. Alle vissen zijn met streamers gevangen gemaakt met Dyckers Fibers, waarvan The Roach en de Kers20 absoluut favoriet waren. Van te voren had ik gegokt op 15 a 20 meters, maar zoveel had ik nooit verwacht. Eens temeer blijkt in wat voor prachtig land we wonen en hoe succesvol vliegvissen op snoek kan zijn. Zonder al teveel gedoe, vanaf de kant of met een simpel fishfindertje uit de bb, al werpend wachtend op die ene ram. Heerlijk! Gr, Edwin Kerssies
Hierbij de mooiste plaatjes van dit seizoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *