Dyckers Seabass Weekend ’14

10649601_958553264162207_1893718026305512518_n

Er waren prachtige prijzen te winnen van LOOP en Jan Bergs heeft ook nog 3 shirts van zijn nieuwe kledingmerk ‘Hooked’ – face the elements – ter beschikking gesteld voor plaats 1 t/m 3, super! (voor meer vragen over de prijzen LOOP en Hooked kun je altijd contact met me opnemen)
1. Loop Laino Jacket of de Loop Cross S1 Flatsman 9ft #8 + hooked shirt + LOOP Cap
2. Loop Evotec g4 LW 7-9 green edition ( welke bijv prachtig op de Loop Xact 9ft #8 past en waarmee je een super poldersnoek, karper, licht zeebaars, etc. combinatie hebt) + hooked shirt + LOOP Cap
3. LOOP Reel Bag + hooked shirt + LOOP Cap
4. Clliffs Bugger Beast Sr. + LOOP Cap
5. LOOP Cap

Er zijn minder vissen gevangen dan vorig jaar. De omstandigheden met zon en weinig stroming waren niet geheel perfect en alhoewel de berichten leken aan te trekken is het de laatste maand niet gemakkelijk op de maasvlakte. Trouwens een absoluut compliment voor de deelnemers die vrijdagnacht om 0.00 uur al klaar stonden en waarvan velen met niet meer dan 5 uur slaap over 2 nachten hebben doorgevist tot zondagmiddag 12.00 uur. Het weer was dan ook prachtig. Uiteindelijk zijn er 49 zeebaarzen gevangen, 1 harder en 2 finten. De grootste was 62 cm, de nodige 50tigers en vele vissen in de 40. Dit jaar weinig scholenbaars, wat vorig jaar wel het geval was en de aantallen omhoog bracht. Blijkbaar moeten die – hopelijk – nog arriveren. De grotere vissen zijn zowat allemaal ‘s nachts gevangen. De uitslag:

1. John Maaskant: 35 punten
2. Denny Jungerman: 27 punten
3. Albert Bus: 23 punten
4. Gijs Mulder: 16 punten
5. Arjan de Vries: 14 punten
6. Jorn Baier: 13 punten
7. Gino Cozijns: 9 punten
8. Sami Effrat: 8 punten
9. Yuki Boon: 7 punten
10. Patrick Francken / Roel Lentz: 6 punten

Via deze weg feliciteren we nogmaals de winnaars, klasse gedaan mannen. Iedereen heeft er echt voor moeten ‘werken’ en waren zondagmiddag bekaf. We hebben ook van menig deelnemer vernomen dat het maandagochtend op het werk zwaar was haha. Opvallend in de lijst is dat gids Edwin Otting een aantal deelnemers op sleeptouw heeft genomen die nog niet bekend waren met deze vorm van vliegvissen. Zowel Arjan als Roel hadden de smaak te pakken en wisten met hun vissen gevangen tijdens de gidssessies – wat zeker niet makkelijk is daar je met meerdere mannen staat en dat toch vaak de zeebaars stoort – plek 5 en 10 te behalen. Een dikke chapeau voor Otting! En ieder jaar zijn er weer die prachtige verhalen van wat er beleefd is. Er zijn toch weer de nodige beren gehaakt die gewoonweg niet te houden waren, de 80cm plus vissen, machtig. De zeehonden die menig deelnemer aan het schrikken hebben gebracht, de missers, lossers, het balen, maar bovenal het genieten van al die mannen aan de waterkant en bij ‘thuiskomst’ bij de huisjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *