Dyckers Seabass Weekend ’12

dbw12club

7,8 & 9 September 2012. Het was super. Verrassende resultaten, prachtig weer, maar bovenal ontzettend veel enthousiaste en gezellige vliegvissers bij elkaar. Mannen bedankt namens ons, Team Dyckers!

 

Dyckers Bass Competition 2012, de winnaars.

dbc_thecrew

Daar gaan we dan. De eerste Dyckers Bass Competition 2012 is afgelopen weekend gehouden van zaterdag 8 september 0.00 uur t/m zondag 9 september 15.00 tijdens het Dyckers Bass Weekend. En het was een wedstrijd, prachtig. Anderhalve dag achter de zeebaars aan, de vis waar het om ging. Inclusief Dyckers meetlat, kans op slams en grandslams, waarbij de competitie tot het laatste uur spannend was. Een 60plusser kon het klassement geheel op de kop zetten en als er dan zowel op de zaterdag, als de zondag een paar echte grote zeebaarzen gemist worden, dat wil zeggen gewoon dwars door 40/00 fluorocarbon heen, dan begrijp je dat iedereen nog kansen zag. Het was geweldig dat – toch een beetje onverwacht vanuit de organisatie kant, maar wel super om te ervaren / zien – om 23,45 uur vrijdagavond 15 van de 20 deelnemers klaar stonden in hun waadpakken met uitrusting om de havens in de nacht te gaan vliegvissen. En dit ging door tot de zondagmiddag, waarbij iedereen wel de rust tijdens de bbq en de lunch / brunches heeft genomen en er over en weer informatie werd uitgewisseld. Gaandeweg de wedstrijd werd men ook geheimzinniger over de locaties, zoals het hoort en op de zondag zijn de gidsen alleen met deelnemers meegeweest, die nog geen zeebaars hadden gevangen. Het weer was natuurlijk geweldig, met 24-27 graden veel te mooi natuurlijk en door de vele aanwezige vissers op de maasvlakte werd er dan ook flink geklaagd.

Maar met het uiteindelijke resultaat van 29 zeebaarzen (exl. gidsen / organisatie), een tiental makrelen, enkele horsmakrelen, een pieterman, een loschieter van een zeeforel en behoorlijk wat zeebaarzen die het ruime sop wisten te vinden, simpelweg omdat ze te sterk waren, mogen we van een zeer redelijk resultaat spreken. Afgelopen dagen heb ik wat contact gehad met shad en spinvissers en die wisten ze niet tot nauwelijks te vangen op de maasvlakte, klasse dus!

Bij de wedstrijd werd er gebruikt gemaakt van een puntensysteem, waarbij de grootte van de zeebaars van belang was. Tevens kon men kans maken op extra punten bij het vangen van zogenaamde slams, wat wil zeggen zeebaars met 3 of meer soorten andere zeevis zoals makreel, fint, zeeforel of harder. Die laatste 2 kregen ook punten mee, als ze werden gevangen, makreel en fint niet.

dbc_klassement

We wisten dat we een flink aantal zeer goede vliegvissers in ons midden hadden en waren dan ook zeer benieuwd wie de Loop Cross S1 Flatsman #8, Shilton SL6 of de dubbelhandige Loop zou gaan winnen. Doordat iedereen verplicht een foto van de zeebaars moest maken inclusief meetlint ernaast en door absolute fairplay waarbij de deelnemers goed contact met elkaar onderhielden is de wedstrijd super verlopen. Stuk voor stuk fanatieke topgasten die ook van gezelligheid houden, klasse!

En dan het klassement.
10 van de 19 deelnemers hebben zeebaars gevangen. De makrelen, horsmakrelen, pietermannen telllen niet mee. Frappant was wel dat de fint al weg lijkt te zijn, want op enkele jagende finten hebben we er weinig van gezien. Daarentegen zijn er dus wel enkele zeeforellen gespot en is er 1 gehaakt, maar helaas gelost en zijn er – onder toezicht van een gids – zeker een aantal dikke 70tigplus baarzen gemist, jammer maar helaas. De winnaar had uiteindelijk de meeste vis en de grootste en heeft net als nummer 3 zowel op de zaterdag als de zondag gevangen. Nummer 2 heeft zondag een inhaalrace gemaakt. Enfin bij deze met punten en centimeters:

dbc_prices

Winnaar Loop Cross S1 #8: Yuki Boon / 18 punten / 56, 46, 40, 32, 15
2de prijs Shilton SL6: Sami Efrat / 13 punten / 51, 39
3de prijs Loop Blue Line 14′ #9: Bert Jans / 10 punten / 46, 38, 37, 28

En dan de rest:
Nummer 4: Kelvin Leenheer / 9 punten / 40, 39, 37
Nummer 5 (gedeeld): Oscar Thiemann / 7 punten / 40, 38, 34
Nummer 5 (gedeeld): Peter Meijerink / 7 punten / 45, 38, 31
Nummer 7 (gedeeld): Gijs Mulder / 6 punten / 49, 36
Nummer 7 (gedeeld): Toine Moree / 6 punten / 38, 37
Nummer 9: Danny van der Logt / 4 punten / 38, 28
Nummer 10: Martien de Kam / 3 punten / 37

De rest heeft wel volgers en missers gehad, maar helaas geen zeebaars kunnen vangen. Alle zeebaarzen zijn door de deelnemers teruggezet, klasse!

In totaal zijn er met de organisatie erbij tijdens de wedstrijd (dus inclusief de gidsen Ed Otting, Brian Elward en Edwin Kerssies) 35 zeebaarzen gevangen waarvan Ed de grootste pakte met een lengte van 64cm. Buiten de wedstrijd om – dus ervoor en erna zijn er ook nog de nodige zeebaarzen gevangen. Net als op het ovm waar de gids Sander nog een paar prachtige regenbogen ving + enkele deelnemers ook nog even lekker gevist hebben.

Al met al is het wedstrijdelement goed uitgepakt en gaan we hier zeker mee doorzetten. Het geeft op sommige momenten toch net even die extra stimulans om er op uit te trekken, zonder dat er sprake was van een negatieve sfeer.

We willen iedereen bedanken voor deze mooie competitie, complimenteren voor het fanatisme en bovenal de gezellige sfeer en nogmaals Yuki, Sami en Bert feliciteren met respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats.

Gr. Edwin Kerssies namens Team Dyckers

Yuki Boon met de Loop Cross S1 Flatsman #8, een prachtige zeebaarstok
dbc_yuki1

Sami Effrat met een top(zeebaars) reel, de Shilton SL6 Black edition
dbc_sami2

Bert Jans met de Loop Blueline 14′ #9
dbc_bert3