Dyckers CarponFly Day April 2016

carpday1

Het was super. Met 33 deelnemers (helaas enkele afzeggers vanwege ziekte, komt nog wel een volgende keer mannen!) en 5 man organisatie, een hele club. De weersvoorspellingen waren dramatisch en we moesten het doen met pakweg 10 graden plus een voorspelling van hevige hagelbuien. Dat laatste viel gelukkig mee, maar koud was het en het was niet anders. Al enkele weken eerder zag het er naar uit dat we een koude zaterdag zouden krijgen dus heb ik besloten te schakelen en contact op te nemen met de beheerder – Marcel – van de Koperen Plas met de vraag of we het praktijkgedeelte bij hem konden verrichten. Geen probleem was het antwoord en zo hebben we de dag op een wijze kunnen neerzetten wat ik eigenlijk ook niet verwacht had, geweldig! In de ochtend het theoretische deel met een presentatie van mij – Edwin – en vervolgens daarna anderhalf uur vrij loop naar Brian en Denny die zaten te binden, Edwin Steffens (Steffens Fly Fishing School) die buiten werpdemo’s gaf en gewoon heerlijk relaxed kletsen met elkaar, een prachtige groep zeer gevarieerde gasten. Edwin Otting hielp mee achter de kassa en Mirjam heeft in de ochtend 180 heerlijke sandwiches klaargemaakt voor de lunch, allen op, dat zegt voldoende.

In de middag was het tijd voor het praktijkgedeelte op de nieuwe locatie de Koperen Plas gelegen naast de Koperen Hoogte, ook wel lichtmis genaamd nabij Nieuwleusen. Wat een prachtlocatie is dit toch. Na een korte introductie door de beheerder Marcel en mij zijn we met de club naar de kleine karpervijver gegaan voor de clinic/ workshop. En nogmaals het weer zat niet mee, maar het lukte, geweldig, spotten, aanwerpen en hangen. Nadat Denny, Brian en Edwin wat kleine karpertjes in de kleine karpervijver hadden gevangen, gingen een aantal deelnemers aan de slag. En nee makkelijk was het niet, maar zoals altijd zitten er toppers tussen die direct ook karpers wisten te vangen. Voor sommigen de eersten aan de vliegenlat, super!

De grote plas – die echt groot is – is een combinatie forel / karper plas waar zowel karpervissers als vliegvissers hun gang kunnen gaan. En tja wat doe je dan als groep, als het weer slecht is, de plas boordevol mieterssterke regenbogen zit, van pakweg 50 cm tot dik 80cm, over de 7kg, achter de forel aan natuurlijk! We hadden de plas gereserveerd van 17.00 – 20.00 en voor de tijd hebben Marcel en Sabine heerlijk eten voor ons klaargemaakt. Goede friet, met een snack en een drankje. Sommigen konden het natuurlijk niet laten en gingen al even van tevoren op een vlot (er zijn er 4 tot beschikking) de bellyboot of vanaf de kant / vliegvis steiger. Rond 17 uur ging de meute het water op, geweldig om te zien. Uiteindelijk zijn er meer dan 100 forellen gevangen, hebben verscheidene deelnemers gasten hun PR op forel verbeterd en hun eerste karpers op de vliegenlat gevangen, top!

Als kers op de taart wist Leon in de grote plas nog een mooie karper van rond de 10kg te vangen en tja het blijft een carp on the fly dag, dus ik ben er ook achteraan gegaan en het is gelukt, 14kg pure kracht. Mooi man. Na die tijd hebben we nog met een hele club in de bar een biertje gedronken en de dag afgesloten. Absoluut voor herhaling vatbaar en de Koperen Plas is een absolute aanrader! (meer info: Koperen Plas) Voor meer foto’s check Dyckers FB waar je een compleet album kunt vinden. Hier nog een paar plaatjes en nogmaals dank heren, tot een volgende! Gr. Edwin namens team Dyckers.