Dyckers Predator Event – southern edition – 2016

Het Dyckers Predator Event – southern edition – pakweg 6 weken voor het daadwerkelijk plaatsvinden opgestart en na een aantal drukke weken voorbereiding kunnen we nu zeggen dat het weekend absoluut geslaagd is geweest en voor herhaling vatbaar. John en Albert contacten me dat ze met iets in gedachten waren voor het Benedenrivieren gebied en al snel werden de afspraken gemaakt. Er konden maximaal 25 mensen gehuisvest worden in de schuur bij John thuis die op nog geen 5km van het haringvliet en Hollands Diep woont. En diegen die het wat luxer wilden konden terecht bij een B&B enkele huzien verderop. Kortom een perfecte uitvalsbasis in een zeer waterrijk gebied met allerlei mogelijkheden. Die hebben we ook uitvoerig moeten testen, daar de zondag (nu anderhalve week geleden) de weergoden besloten om de eerste storm over Nederland te laten razen. Windkracht 7 a 8 met stoten richting 10. Zouden we het wel door laten gaan? Wat gaan we doen? Chapeau voor de deelnemers, die zo goed als allemaal zondags klaar stonden na een mooie zaterdag die absoluut meeviel met de nodige mooie vangsten.We zijn door gegaan. En dan valt het waterrijke gebied pas echt op, want er zijn zoveel uitvalsmogelijkheden, dat je zelfs met een dergelijke storm nog de luwtes kan bezoeken.

Het was dan ook zeer fijn om de reacties van vele deelnemers achteraf te horen dat ze het een topweekend vonden. Een flinke dosis gezelligheid tezamen met vissen in zware omstandigheden met desalniettemin toch nog mooie vangsten. Het absolute toppunt was de snoek van robbert van 125 en zeker 20kg zwaar, maar ook de baarzen van Jan en Kevin mogen er zijn, tevens wisten er een aantal gasten de nodige snoekbaarzen te vangen, al met al top. Er zijn 4 pr’s gesneuveld voor zover ik weet. Maar bovenal was er de gezelligheid ‘s avonds want wat hebben we gelachen. Ook was het gebakken eitje in de ochten van Albert bij velen meer dan welkom en het eten plus de hapjes uitsteken verzorgd door John en Rosalien.

Al met al dus zeker voor herhaling vatbaar en wellicht al eerder dan gedacht. Houdt de site in de gaten en wie weet tot een volgende!