Zomeravondsnoeken, dobberen na het werk.

Iets wat ik toch erg graag mag doen. Nog even erop uit nadat het werk gedaan is en de kids op bed liggen. Met de bellyboot, mn 10lat, zinklijn en een EP of h20 streamer eraan. Op zoek naar snoek. En soms, baars. Maar meestal snoek. De kantjes afwerpend, langs de plompenbladeren, rietkanten met diep water vlakbij, of stenen kanten, taluds, plateau’s en dan toch maar weer die grote streep op de fishfinder, maar meestal leg ik daar niet zoveel aandacht bij. Tis langs de planten, tegen de taluds, wat ik het mooist vind. Niet lang, paar uurtjes is meer dan zat. Er even tussen uit. Het water komt tot rust, de boten zijn aangemeerd, de drukte is weg, de natuur komt weer tevoorschijn. Ijsvogels scheren langs je heen, roofvogels cirkelen boven je, witte en normale reigers vliegen weg als je langs hun dobbert en in de verte klapt een roofblei door de oppervlakte. De avond valt, de wind gaat weg en daar dobber je dan. Met af en toe een knal op de lat, want sterk zijn ze nu. Mooi man!

One thought on “Zomeravondsnoeken, dobberen na het werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *