Guiding Flyfishing Carp / Gidsen vliegvissen op karper

Maanden: April t/m September
Dagen: Maandag t/m Vrijdag, incidenteel zaterdags.
Tijdstip van +/- 8.30 uur t/m 16.30.
Locatie: Zwolle en omgeving, desgewenst zijn andere locaties ook bespreekbaar.
Begeleider: Edwin Kerssies, eigenaar Dyckers.
Prijs: voor prijsopgave graag contact opnemen met Dyckers in de shop door te bellen (+31(0)6 52665697) of te mailen: info@dyckers.com.

Maximaal aantal deelnemers: 3 deelnemers per sessie. 1 of 2 deelnemers is natuurlijk ook mogelijk en vergroot de kansen op het vangen van een karper aan de vliegenhengel.

Wat gaan we doen: Tijdens het gidsen gaan we uitvoerig in op alle facetten van het vliegvissen op karper, krijg je persoonlijke begeleiding en staan we aan het water. Kortom achter de karpers aan. Edwin zal je met name begeleiden en zelf niet vissen, tenzij daar expliciet om wordt gevraagd. Wel heeft hij alle spullen bij zich, zoals een groot net, onthaakmat, gewichtunit, tippetmateriaal, leaders, extra hengel en karpervliegen. We zullen verschillende plekken bezoeken, leren hoe karpers te spotten, aan te werpen en natuurlijk proberen karpers te vangen.

Waar gaan we heen: Dit verschilt per periode. In het voorjaar veelal de polders in op zoek naar voornamelijk wilde schubkarpers. Overigens zijn hier ook zeker opties om wat bredere vaarten en aanverwante te gaan bevissen met een groot bestand aan verschillende karpers, schubs, spiegels en graskarpers. Later in het seizoen zullen we ook grote wateren zoals plassen en meren opzoeken, een totaal andere visserij, maar met kans op zeer grote exemplaren mits je de juiste wateren kent. De een vindt kleine schubkarpertjes met de vliegenhengel helemaal top, de ander juist die ene unieke grote vis en weer een ander wil juist de mooiste omgeving hebben. Edwin zal trachten deze wensen te vervullen, maar natuurlijk wel op dusdanige wijze dat er karpers gespot gaat worden en er kansen zullen zijn om er 1 te vangen.

Materiaal: bij voorkeur zelf een aftma 8 hengel meenemen, maar een #9 of een #7 is ook goed. Gecombineerd met een drijvende lijn en een leader + tippet rond de 27/00, dan komen we een heel eind. Uiteraard zijn er in de shop ook de nodige materialen verkrijgbaar.

Prijs: voor prijsopgave graag contact opnemen met Dyckers in de shop door te bellen (+31(0)6 52665697) of te mailen: info@dyckers.com.