Baars en zeebaars, heerlijke afwisseling en wat zijn ze mooi.

En van de karpers weer naar de rovers, wat een prachttijd die zomertijd. ‘s Avonds na het werk nog even snel het water op. Met de bellyboot of vanaf het kantje. Of zoals onlangs een afspraak met Kraal in zijn prachtige boot en wat hebben we genoten. Tientallen baarzen wisten we te foppen met eptjes. Niet alleen vanuit de boot, maar ook vanaf de kant en bellyboot werden ze afgelopen weken gevangen. Om de vele kleintjes een beetje “af te schudden” ben ik hierbij zelfs omgeschakeld naar grotere zeebaars streamers. Een mooie visserij waarbij je naast baars natuurlijk ook meer kans maakt op snoekbaars, roofblei en snoek. Wordt de kans op snoek wat groter dan is het een keuze om wellicht naar een leader van 20lb, 40/00 gamakatsu fluorocarbon (diezelfde die we gebruiken voor zeebaars of als leader voor snoek) te gaan om de kans op verspelen te verkleinen. Of als de kans echt groot wordt een licht stalen of titanium onderlijn. De dikke 80lb fc onderlijnen die we standaard voor snoek gebruiken vind ik persoonlijk te dik voor deze visserij met kleinere streamers tot zeg eens 12cm.

Vanwege het wat koudere weer is er ook nog gesnoekt in de avonduurtjes, daarover meer en vorige week nog een leuke sessie op zeebaars. Om het plaatje nog ff af te maken, tonijnstreamers voor een van onze klanten want we blijven binden en de rekken hangen langzaam maar zeker weer lekker vol. Voor meer info over baarzen met de vliegenlat of in een andere vorm van vissen schroom niet om te bellen of langs te komen in de shop, dan helpen we je op weg! Vangzeeee Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *