Grootwater snoeken, dit verveelt echt nooit.

Wat blijft dit spelletje toch mooi. Onlangs met Michel erop uit geweest, helemaal niet zo lang, maar met een mooi zonnetje, niet al teveel wind en goed gezelschap was het heerlijk vertoeven op dat heule grote water. En natuurlijk is het een visserij die we al jaren doen en die je wellicht wat beangstigt indien je het nog niet doet, maar wel in gedachten hebt. Dat water, waar moet ik beginnen? Hoe gaan we aan de slag, wat moet ik gebruiken? Welke hengel, welke lijnen? Maar weet je, maak het jezelf niet te moeilijk. Jaren terug zijn wij ook ooit gestart en toen was er weinig over bekend om het aan te pakken. Ooit gestart met een 8 en een sinktip lijn naar aanleiding van het baarsvissen op een plas wat met zinklijnen en een goedkope oude eagle cuda dieptemeter veel beter ging. En ook toen lukte het. Pas je streamer daarop aan, niet te groot en nee het hoeft ook vaak niet zo groot te zijn. Ook niet voor die grote dames. Die zijn niet gek. En weet je wat. Begin dan eens op een plasje of vaart in de buurt. Leer de stekken kennen, locale wateren dat is waar de geheimen liggen. Ook in Noord , Zuid, Oost of West Nederland. ieder heeft zn mooie stekken, sommige delen wat dikker bezaaid met water dan andere delen, maar overal zijn geheimen. Zoek, heb geduld, en het gaat zelf gebeuren. Want we hebben hier echt een wereldvisserij.

Wist je dat tijdens het Predator Weekend afgelopen weekend de 2 grootste vissen aan de Loop Q 9ft #8 zijn gevangen, waarvan de grootste zelfs aan een voor baars bedoelde ep streamertje? Michel heeft een prachtig gevecht gehad net als Johan, 118 en 110 snoek, machtig!

Men vraagt vaak wat ik adviseer voor deze visserij. En steeds meer ga ik terug naar hoe het ooit begon. Probeer het eerst maar eens met wat je hebt. En bevalt het dan kun je het verfijnen. Maar ook daar staan we nooit stil en zijn we nooit uitgeleerd. Gelukkig niet. Met veel wind en grote streamers op groot water is een 10 of zelfs een 11 zeker fijn. Maar over het algemeen grijp ik weer steeds vaker naar de 9 of mn wat lichte cross 10. Ook pak ik de 8 of zelfs de 6 weer wat vaker in combinatie met kleine streamertjes voor de baars en eventuele snoekbaarzen. Er is nog zoveel te ontdekken. Enne qua vlieg, maak het niet te moeilijk, je hebt echt geen 10 soorten streamers nodig. Ga erop uit en onderzoek. Bellyboot, waadpak, desnoods zon goedkoop spro neopreen pak, niks mis mee. Zinklijn, 8, 9 of 10 stok, 40/00 fc leader en een stalen, titanium of fluorocarbon 80lb onderlijn, streamer eraan en een soort van dieptemeter / fishfinder om toch te weten wat je doet. En ja downscan helpt want geeft je betere indicatie, maar is echt niet noodzakelijk, ben je gek. En dobber erop los. Zoals Michel en ik dat onlangs ook deden. Het was weer een ongelooflijke sessie! Gr. Edwin Kerssies

One thought on “Grootwater snoeken, dit verveelt echt nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *