2018, snoekbaarzen, zander on the fly.

Naast de baarzen stonden de snoekbaarzen op de planning. Niet makkelijk, snoekbaars op de vlieg. Zeker op de rivieren met een gevarieerde bodem, steenstort, oester en mosselbanken, eigenlijk bijna onmogelijk om het te doen. Simpelweg omdat je de vlieg en vliegenlijn op deze ruige bodems nooit lang tegen de bodem kan houden, vooral bij stroming. Stilstaand water hebben we het op gemunt, bij voorkeur plassen in verbinding met de rivieren of in het benedenrivierenstelsel. En zo geschiedde. Ondanks het vele hoge water wat bij het besluit om wat meer achter de snoekbaarzen aan te gaan direct volgde. Weken lang. Lekker dan. Tot de dag van vandaag, het blijft maar stijgen. Veelal bruine soep dus als water en veel plekken onbegaanbaar. Toch lukte het ons. Gericht, achter de snoekbaarzen aan. Gewoon met de bekende snoekstreamers in snoekstreamer outfit, dat ging eigenlijk het beste. Makkelijk is het niet. Je moet vaak zo dicht tegen de bodem zijn. Ik ben dan ook van mening dat het lastig blijft, maar zeker op bepaalde wateren juist wel heel succesvol. Zoekt, probeert en gij zult vinden. Is ons ook gelukt met voor mij een nieuw pr van 92cm als de spreekwoordelijke kers… Enfin hier wat platen van de sessies. Nu snel weer over, want de mooiste maanden van het snoeken zijn nu aangebroken. Succes en vangze! Gr. Edwin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *