Soms heb je aan 1 aanbeet voldoende…big mama pikes.

Onlangs een dagje op pad met Michel. Op zoek naar snoek op nieuwe wateren. Het blijft altijd gissen hoe dat verloopt en juist dat maakt het zo spannend. Weg van begaande paden, zelf ontdekken, op je bek gaan, maar dan die beuker erop, dat is waarvoor we het doen.

Na wat onderzoek via de webapp van navionics en google maps besluiten we te water te gaan op een ruiger stuk groot water. En zo vervolgt onze dag, maar veel zien we nog niet. Tis grijs en de temperatuur is dalende, weet eigenlijk niet wat we echt moeten verwachten, we gaan het zien. Spannend. Na enkele uren zonder aanbeet zien we eindelijk mooie scholen op de fishfinders. Duidelijk brasems. Nu ben ik wat betreft snoeken lang niet altijd zo’n “brasemminded” zoals sommigen wel zijn, mijn ervaring is toch vaak anders, niet echt succesvol bij deze scholen. geef mij maar her en der plukken vis, mooie grote voorns, dan komen die snoeken vanzelf wel. Maar ja wie zien nu mooie platten op het scherm en ja hoor dan is het raak bij Michel, hangen, beste bak! Prachtgevecht.

Eigenlijk is de dag dan al perfect. De ideeën klopten en dit zijn de dames waarvoor je het doet.Natuurlijk is het lastig om gericht achter die grote dames aan te gaan, maar toch ga je op een gegeven moment het water zo leren lezen, de beste posities leren kennen, dan er in ieder geval een mogelijkheid bestaat dat…

Maar ik lul nu wel, echter hierna is het weer 2 uur stil. We dobberen nog een uurtje en dan zit de dag erop. Ik zie wederom brasems verschijnen op mn fishfinder en jaja het zal wel. Nou het zal dus wel, want daar kwam die dan, machtige beuk erop, hangen! Micheeeeeeel een beste, roep ik en daar komt hij al aan om mee te genieten van de geweldige dril. En zo eindigde de dag niet veel later in 2 aanbeten, maar wat voor 2. Weer een memorable dag en wat een seizoen al met vele meterplusdames op de vlieg. Dat vliegvissen kan naast supergaaf ook zo effectief zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *