Zoals gezegd Big Mama Pike Time, we gaan nog ff door.

Tenminste, ik loop achter met de verslagen. Geweldige dagen meegemaakt met geweldige maten. Door dik en dun. Ze staan er weer. Nieuwe avonturen, nieuwe gronden, op zoek naar ongehavende prachtbeesten. De oervissen van ons landje. En we gaan gewoon lekker door. Weet je waarom? Omdat deze visserij uniek is. Iedere keer komen we weer nieuwe elementen tegen, in een natuur welke alsmaar mooier wordt. Ijsvogels scheren meerdere malen langs je heen, je hoort ze met hun karakteristieke getjieptjiep. Zilverrijgers, niks bijzonders meer. Wel mooi. Of die ooievaars. Een bever zelfs gezien onlangs. Talloze roofvogels en ook een aantal visarenden boven me en als toppunt een zee arend een tijdje terug. Wat is Nederland prachtig. Wat voel ik me vrij in mijn bellyboot en wat maken we toch kans op prachtige bakken in onze wateren. Of het nu snoek, baars of snoekbaars betreft. Dit is vrij. Zo allemachtig mooi vrij vissen. Op grote wateren, op kanalen, vaarten, meren, of afgesloten kolkjes, ze zijn allen te betreden en hebben allen hun geheimen. De onderwaterwereld. Een wereld die we (gelukkig) nog niet geheel kennen. Proberen te doorgronden. Op zoek naar die ene mooie vis, die je vervolgens ook nog even alle hoeken van het water laat zien. Want laat ik daar duidelijk over zijn, de 10lat klapt dubbel en het is buigen of barsten. Niks geen gespetter of wat dan ook, maar als je wilt, sommigen geven de voorkeur voor die prachtige baarzen of kastelen, kunnen ook zeker je het nodige laten zien, maar zo’n zoetwaterkrokodil, als die los gaat, dan gaan alle remmen los. Een feest wat mij betreft. Het zijn zulke mooie magische beesten. Deze geweldige sessie met maat Brian op nieuw water enkele weken terug bracht weer enkele van deze machtige snoeken kortstondig boven water. Met prachtige platen als gevolg. Echte oerhollandse snoeken. Mooiere snoeken zijn er wat mij betreft niet. Gr. Edwin Kerssies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *