Nog ff snel eruit, Big Mama Pike Time.

Onlangs op een zondagmiddag, toch wel mn gezinsdagje. Het is eind van de dag, het weer is druilerig. Ik vis weinig meer op zondag. Drukte met de kids, zo ook vandaag. De nodige leuke zaken gedaan, kasteel bezocht, heerlijk gelunched en moe maar voldaan ploffen ze op de bank neer. In de tussentijd heb ik – zoals wel vaker en altijd leuk – de nodige apps van vrienden gekregen met goede vangsten. Er borrelt iets. En rond kwart voor 4 in de middag, nog maximaal anderhalf uur de tijd voor donker, vraag ik mn meissie of het nog ff mag. Ja hoor ga maar en weg ben ik. Pak snel de Evotec Cast 9 met int lijn erbij en een van m’n nieuwe witte streamers de pikewhite. Je kunt die zo mooi volgen en geeft de indruk van een blankvoorn. Diegene die me kennen weten het wel. Voor het diepe water en zinklijn vis ik bijna altijd zwart of paars, echter met de drijvende of int lijn toch vaak wit of grijswit. Zo ook vanmiddag, nog snel knallen.

Na een kwartier werpen, gaat de volgende worp richting de horizon. Heerlijke combi is dit toch. Strip, strip, een kort tikje, heeeee ….. kaaaboem, dikke beuker. Ik geef een beste jens aan mn lijn, hangen. Oei, wacht eens even. Dit is toch flink massa wat er aan hangt en wat nu gaat zwemmen. Niet te pareren en dat vanaf het kantje, onverwacht. Dat gaat een robbertje vechten worden en dat werd het.

Meerdere runs volgen, terwijl ik de slip goed vast heb staan. Dit is een beste, een heeeele beste. Echter ondertussen heb ik – behalve een grote kolk in het begin – nog niks gezien. Minuten verstrijken en de spanning loopt op. Het is in ieder geval een van mn sterkste vissen vanaf de kant. Dan zie ik een kop verschijnen waar je u tegen zegt, zooooooo zeg. Wat een vis. Al goed op gewicht en een rug, zo mooi. Nog een paar runs en dan kan ik haar snel oppakken via de kieuwboog. Smijt mn hengel weg en met mn nu vrije andere hand pak ik haar onderbuik en leg haar op de kant. Naast de hengel. Vol verbazing kijk ik naar deze dame. Normaal houd ik niet zo van de vis in het gras poses, maar deze laat ik toch even zien. Pfff niet normaal toch?

Enfin niet mijn grootste maar wel m’n grootste vanaf de kant snoek ligt voor me. En dat in een uurtje vissen op de zondagmiddag. Even snel wat fotootjes en dan glijdt ze terug in haar element. Ik vind het zelf ook mooi geweest en besluit te stoppen met een grote smile in de auto terugrijdend naar huis. Resume juist die snelle korte sessies leveren soms die machtige verrassingen op. Kortom als je ff de tijd hebt, ga erop uit en geniet! Gr. Edwin Kerssies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *