Dyckers SeaBass Weekend 2017

Zo het zit er weer op. En wat hebben we geluk gehad wat betreft het weer. Nu een week later zie ik de regen tegen het raam aan tikken en het weekend ervoor was er nog storm in het land. En wat hadden wij? Zo rond de 20 graden en eind september heb ik zelfs nog zwemmende badgasten gezien op de stranden van de Westerschelde. Want daar waren we dit jaar. Vlakbij Middelburg, met de Wester en Oosterschelde in de buurt. Op zoek naar nieuwe gebieden voor zeebaars met 30 enthousiastelingen. Voornamelijk vliegvissers, maar er zaten ook enkele spinvissers tussen. En dat geeft toch weer leuke info.

Het gebied verschilt totaal van de Maasvlakte waar we 7 jaar hebben vertoefd. Maar de drang was er om het eens anders te doen en zo hebben we het gedaan. Het was super. De vangsten waren ok, alhoewel ik stiekem wel meer had gehoopt maar bij een totaal aantal zeebaarzen boven de 50 op nieuwe gebieden zouden we tevreden zijn. Het zijn er uiteindelijk 61 geworden waarbij 63cm de grootste was en er nog enkele zeer grote jongens zijn gelost helaas.

van verschillende locals hebben we vernomen dat het na de storm dramatisch was, dat was de pech die we hadden. Afgelopen week is er weer goed gevangen. En verscheidene deelnemers hebben na het weekend al weer heerlijk daar gestaan en gevangen.

Het met zijn allen op een camping staan is ons uitstekend bevallen, dus die houden we er zeker in. Ook deze gebieden smaakt naar meer, maar ook naar de onderzoek naar weer nieuwe gebieden, dus wat we volgend jaar gaan doen? We gaan het zien…

Al met al willen we alle deelnemers uit België, Duitsland en Nederland, vrouwen (2 dit jaar super!) en mannen bedanken voor alle gezelligheid en hoorden we al weer verscheidene geluiden dat men er volgend jaar weer bij is. En daar doen we het voor.

Ook de sponsoren LOOP & HOOKED bedankt!

De sponsoren hebben 4 prijzen ter beschikking gesteld dus in overleg met de groep konden we het niet laten om toch nog een kleine wedstrijd erbij te doen. De grootste aan de vlieg telt. En zodoende zijn we getuige van de eerste keer dat een Belg de competitie wint, van harte Simon! Hierbij de totale uitslag, top gedaan mannen!

  1. Simon Desmet
  2. Moritz Thomas
  3. Rob Dings
  4. William de Jong

Onder het menu-item “Events” vind je al de nodige foto’s, maar voor de deelnemers, indien jullie nog foto’s hebben dan zien we ze graag!

Gr. Edwin Kerssies, ook namens Brian & Mirjam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *