Zoals gezegd, los! Snoek, de trilogie, nr.1; de machtigste.

En 6,5 graden mat ik al ergens, de temperatuur gaat hard, nog ff en dan gaat het paaifestijn beginnen. Maar voor nu, knallen met die hap. Het is los, zoals voorspeld. De dames en heertjes zijn aan het vreten en niet zo zuinig ook. De afgelopen anderhalve week heb ik getracht de uurtjes te pakken die ik kon pakken wat resulteerde in 3 sessie(tje)s met super resultaten. Niet in aantallen ditmaal, daar lag de focus ook niet op, die staat op de grote dames. En dat is gelukt. De eerste sessie kenmerkt zich direct al met een van de machtigste snoeken die ik dit seizoen heb gevangen.

Een paar uur heb ik maar vanmiddag, maar meer dan voldoende om even te dobberen. De spullen staan zoals altijd kant-en-klaar en rond een uurtje of 3 lig ik erin. Het zoeken en werpen kan beginnen. Rustig worden de taluds afgetast en al snel pak ik wat kleinere snoeken die er vol overgave op knallen. Mooi werk zo. Maar dan valt het stil. Het grote zoeken kan beginnen. Ik dobber zigzaggend van 4 naar 7 meter en weer terug. Plots verschijnt er een school mooie echo’s op m’n downscan rond de 5 meter. Die had ik niet verwacht hier daar ik niet vaak scholen zie en al zeker niet van deze mooie echo’s. Het is zeker geen karper, brasem, of bijvoorbeeld roofblei, die kan ik ondertussen wel redelijk onderscheiden. Het zijn of grooooote voorns of grote baars. Enfin dit MOET interessant zijn voor snoek en alhoewel het achteraf vaak tegenvalt wat ik dan in de buurt vind, is dat nu zeer zeker niet het geval. Eerst zie ik een kleinere echo, lijkt op een snoekje en dan een grote unit, holy. Dit is er een hoor. Diegene die me kennen en met me vissen weten dat ik uitsluitend werpend vis en 80% van de vissen van me af vang, dwz op het talud, plateau of wat dan ook. Echter deze zijn dus niet zichtbaar op de fishfinder, die ik gebruik voor bijv diepte en scholen te vinden, maar die overige 20%…juistem, en dit is er dus echt 1. De adrenaline schiet omhoog, als deze pakt, oei, oei, oei..oeeeeeeeeiiiiiiiiiii kadeng, hangen! Een machtige dril volgt, een machtig beest laat zich zien, wat is dit toch ongelooflijk super om te doen, man wat mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *