Droomsessies, het gaat nu echt los!

Voorjaar is in aantocht. Natuurlijk kan er nog een dip komen, maar de temperaturen lopen nu snel op en de watertemperatuur gaat mee. Nog niet overal, want ik heb van de week gedobberd op water met nog een temperatuur van 1 graden en nog geen 10km verder gaf de fishfinder tijdens diezelfde middag 4 graden op een water aan. De verschillen zijn groot en mijn advies is zoek nu de warmere wateren op. (of stukken water, waar bijv de wind op staat en waar het warmer is) Dat is natuurlijk van korte duur want de “1graad” wateren stijgen nu rap met deze temperaturen en ook daar worden ze wakker. Vanuit een koude periode sterk oplopende watertemperaturen, beter kun je het bijna niet hebben, het is los! De snoek is zich aan het groeperen voor de paai en waar mannetjes zijn, zullen er vaak meer zijn met een mooie dame in de buurt. Ook zijn ze zich snel aan het verplaatsen naar wat ondiepere wateren. Nog niet overal, want dit verschilt echt per water en per streek van Nederland, net als de paai, maar eenmaal gevonden kan het dikke fun worden. Zo ook van de week, droomsessies. Er zal nog een posting komen van een dikke bak, maar met nog een aantal andere mooie bakken en vele mannetjes, meer dan 15 in twee sessies, zijn het gewoonweg droomtijden. Dat gecombineerd in een van de sessies met Jacky en Jorn die beiden ook goed vingen maakt het af. Natuurlijk zijn de vele jaren die ik nu vertoef in de bellyboot een groot voordeel, maar ook deze snoeken komen deels weer van nieuwe wateren, prachtig als het plannetje dan samen valt na de vele zoektochten en de google maps kaarten bestuderen. Wel met zelfde soort karakters, wat je op de duur kan leren zien, begrijpen. Dat kost tijd, die heb je nodig. De reden is dat we trachten te laten zien wat er mogelijk is en dat je echt mooie vangsten met de vliegenhengel kunt boeken, niet dat het moet, maar dat het kan. En voor als je gaat succes, maak je uren, geniet van de omgeving en wees verrast, die dikke beukers, zo gaaf! Gr. Edwin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *