Vliegvissen op snoekbaars op de ijssel

Het kon me nooit zo vatten. De snoekbaars dient toch echt in vele gevallen op mn geliefde rivier de ijssel dicht bij de bodem gevonden te worden (in tegenstelling tot snoek of baars) en dat resulteerde in veel vastzitten en eigenlijk zonder gevoel te vissen. Nu komen ze ‘s avonds naar de kant en in het donker vergroten de kansen aanzienlijk om ze vlak onder de kant te vangen, echter het vliegvissen in het donker is nu eenmaal niet mn favoriete bezigheid. Af en toe op zeebaars en ook wel op snoekbaars gedaan, maar geef mij de avond maar.

Nu was het weer onlangs wat minder, overdag heb ik vanwege drukte geen tijd en ben genoodzaakt om het savonds te proberen. Karper vanwege het weer geen mogelijkheid en snoek vond ik het te warm voor. Dus toch maar eens wat sessies weer op de ijssel inlassen. Zeebaarsoutfit met een di3 lijn streamer van tussen de 14 – 18cm en de bodems af tasten. Nu is het voordeel dat ik vele kribben van de ijssel ken omdat ik er al vanaf kind af aan kom. Ik zoek de platen, niet al te diep, met mosselbanken en langzaam krijg ik er grip op. Hier en daar een mosseltje eraan, maar als ik dreig vast te raken (een soort van gevoel, meestal voel je het net op tijd, net als bij het zeebaarzen) hef ik de lat en zodoende blijft het bij 2 of 3 streamers verspelen.

En dan is het raak, dikke beuker erop, snoek, sterk, mooi man!
Snel fotootje en terug mag ze. Wat zijn ze toch sterk op de rivier.

snoek15jul16

Niet veel later krijg ik weer een dikke beuk erop, maar deze blijft diep. Toch een ander gevecht. En mn vermoeden blijkt de waarheid. Een dikke kasteel heeft zich vergrepen aan mn ep. Oei wat is dit genieten en wat blijft de rivier me toch verassen. Om een lang verhaal kort te maken. Zo vis ik nog enkele avonden met de nodige snooekbaarzen op de streamer. En lijkt het erop dat er langzaam grip gekregen wordt op deze visserij en hebben we er weer een nieuwe verslaving bij. Want die rivier blijft trekken, hoe dan ook. Gr. Edwin

snoekbaars15jul16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *