Vliegvissen op karper – IJssel – de ijsselflats – wat een feest.

En wat een feest was het de afgelopen weken. Het zit er nu op, het water is de afgelopen week flink gezakt. Maar weken was het ongelooflijk. Makkelijk? Zeker niet. Machtig? Zeker wel. Onbeschrijfelijke visserij die ik zeker nog ga vereeuwigen in een artikel met alle ins en outs. Het was bijzonder, komt niet vaak voor dat hoge water in combinatie met hoge temperaturen in juni / juli. Maar we zullen het de komende jaren meer gaan zien. En nadat de nodige klanten bij de shop zijn langsgekomen of me gebeld hadden, hebben ze op aandringen van me het bij hen in de buurt geprobeerd, want ik weet zeker dat het kan. En ja hoor, berichten van de lek, de maas en de waal bereikten me even later. Ondergelopen weilanden, of gewoon stukjes door het getij wat sommige stukken kennen, het hoeft maar een paar meter te zijn, de karpers vinden het. En wat zijn ze sterk. Bijna alle vissen hieronder lieten me de backing zien op mn 8, feest. Ook de nodige gelost en enkelen geen foto’s van kunnen maken waaronder de laatste mooie schub van 14kg. De spiegel spande de kroon, maar stuk voor stuk wisten ze van wanten met hun machtige flappers. Het was feest…en zo heeeerlijk dichtbij huis, wereldvisserij, wat een genot op de vliegenlat. Gr. Edwin

 

carp_ijssel3june16

carp29june16

carponflyx

carpijssel28jun

carp_ijssel_9kg230616

carp_ijssel

carp_ijssel_schub7kg190616

carp_ijssel_mirror15kg210616

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *