En dan m’n weekje..bass, carp, bass, carp.

En zo steken we elkaar aan. Berichtjes van Brian uit de tropen, Sander vanaf de zee, Denny, Otting, Danny, nog de nodige klanten, oeiii die immer aanwezige drang. Mn meissie zei onlangs nog, nu met de drukte van de zaak, zou ik me wel kunnen voorstellen, eeuh nee dus. Afgelopen zondag was eindelijk dan weer zon prachtdag. Lekker met de kids op pad, maar ditmaal de vliegenlat mee, je weet nooit. En aan de waterkant zag ik ze al cruisen, prachtkarpers.

Ik kan het dan ook niet laten om de lat erbij te pakken. Zo makkelijk als het lijkt is het hier niet, want ik moet toch minimaal een keer of 40 verschillende vissen aanwerpen voordat er 1 interesse toont, opdienen noem ik het altijd, maar dan is het ook raak en wat voor een, een prachtspiegel.(zie laatste onderste foto, machtig sterk pondje of 30 schatting)

Zo anders was het afgelopen week, nadat ik vanwege het slechte weer klaar was met de zee. Na de nodige baarzen in de middag gevangen te hebben, maar eens besloten om op de terugweg wat polders met een leuk karperbestand te pakken. Niks geen 40 of 50 worpen, maar in de resterende anderhalf uur voor donker die ik nog had, 5 karpers aan de vliegenlat. De een na de andere, en zeker geen kleintjes, voor polderformaat zelfs grote jongens van zo rond de 20pond, knalden op mn carpbollen, wat een feest! Het is dus sterk afhankelijk van het type water en hoe de karper hierop reageert en dat maakt het zo’n moeilijke maar ook mooie visserij!

Enne wat betreft de zeebaarzen, het loopt zeker, de aanbeten waren de laatste keer weer mieters hard, op en top genieten. En het lijkt erop dat ze langzamerhand overal zijn gearriveerd van de Ossterschelde, Maasvlakte, Ijmuiden, langs de kust tot de waddeneilanden. Op een mooie seizoen!!

Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *