Teveel om op te noemen, toch een poging…

Want de start van 2015 is uniek. Niet alleen qua vangsten aan de vliegenlat, natuurlijk is er meer. De reden waarom we zo graag dobberen op dat grote water of struinen langs de kant, want daar wisten we ze de afgelopen tijd ook te vinden. Het blijft prachtig dat langsscherende ijsvogeltje die even later op 2 meter naast je komt zitten op een tak, de wegschrikkende roerdomp en onlangs … de bovenstaande vogel, voor een aantal minuten heb ik de hengel weggelegd, wat een machtig beest, juistem, zeearend, die op jacht was naar een eend en er uiteindelijk met een meerkoet vandoor ging. Een spanwijdte waar je u tegen zegt, uniek. De visarend zijn we al verschillende keren tegengekomen, maar deze nog niet, prachtig!

Ook zijn we druk in overleg met een organisatie om begin juni een weekend op het grote water te regelen, bellyboot en wellicht boten erbij, snoek, maar ook karper behoort tot de mogelijkheden. Compleet verzorgd, slapen in tenten, bbq, workshops, etc. Daarover later meer. Dat jullie op de hoogte zijn. En mocht er interesse zijn, dan kun je ons altijd contacten voor meer informatie.

Voor de rest nog wat zakelijke mededelingen in de trant van producten, nieuwe pakketten van Loop, TFO, Hatch, Enrico, Hedron, Gamakatsu, Hareline zijn gearriveerd of komen zo spoedig mogelijk aan. Zodra binnen zal de stock ook verder upgedate / aangevuld worden.

En dan het vissen. langzaam druppelen de berichten binnen over OVM, waar toch wel gevangen wordt. Ook de havenvoorns weet men nog te vinden. Maar snoek is wat de klok slaat. Goede berichten uit het gehele land. En ook bij ons. Zowel Brian, Denny als ik mochten vorige week al de eerste meters melden, ondertussen zijn er weer de nodige bijgevangen. Grote koppen, massieve lichamen en krachtpatsers aan de crossen. Pieter Bas, de baarsman die als doel had een 50cm baars op de vlieg in 2015 en binnen een week dat doel al had bereikt contacte Brian dat hij nu na al die jaren toch echt eens een metersnoek wilde vangen. Die uitdaging nam Brian aan en zo geschiedde. En wat voor een, 110cm, een prachtbak. Van harte PB!

Draait het dan om de lengte of het gewicht? Nee natuurlijk niet, check die bovenstaande zeearend maar eens. Daar gaat het om. Gezellig met je maten, of soms heerlijk alleen. Zoekend. En als er dan uiteindelijk toch zo’n dikke dame aan gaat hangen dan is dat de voldoening voor al die uren die erin gestoken worden. Maar besef wel, of je nu een 60cm snoek vangt of een meterplus, eeuuh ja blanken hoort er ook bij, gaandeweg ga je het spelletje beter begrijpen tot het moment dat er nauwelijks meer geblankt gaat worden. Echter het genot, daar waar het om draait, is er niet minder om, sterker nog de drang wordt alleen maar groter. En dat is niet dat vissie, alhoewel er dromen moeten blijven, maar juist dat heerlijk even weg op het water. Er tussenuit. Van alle sores op de wereld, in je element, vol in de natuur, dat is wat we uiteindelijk zo graag willen doen.

De plaatjes bij de praatjes en een goed weekend!
Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *