Dikke mist dame!

Krijgen we toch net even een ‘plaatje bij een praatje’ van Jaap, oeffff wat een prachtdame, gefeliciteerd Jaap!

Na een weekje schaatsen op de Weissensee weer terug in eigen land waar het water gelukkig nog vloeibaar is. Dus moest er gevist worden al is het maar een paar uurtjes.

Gisteren met m’n maatje in de BB rondgedobberd in de dikke mist, was echt niet grappig. Na 3 kwartier het vertrouwde zware gevoel dat er een dikke vis de streamer te grazen heeft genomen. Kwam van 9 meter diep en de reel werd een aantal malen mooi getest. In het oppervlak toont de vis haar volle omvang, echt een dikkerdje. Naar de kant meten en wegen en ja hoor ik ben helemaal blij;mijn PR is eraan met 2 centimeters, 1.18 cm en een ruime 13,5 kg. Echt genieten.

In de bek vd vis ontdek ik een rare zwarte tong wat bij nader inzien een dikke paling blijkt te zijn die halverwege de slokdarm is blijven steken. De streamer paste er gelukkig nog bij. In een hoera-stemming laat ik haar weer los en zwemt de vis met krachtige slagen weer het diepe in, wat een heerlijk moment. Gr. Jaap

3 thoughts on “Dikke mist dame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *