Wat een weekend, wat een Pikes!

Een betere start in 2015 konden we ons niet bedenken.
Allereerst Brian, vrijdag op pad. Helaas kon ik niet aansluiten, maar al snel volgden de eerste berichten van hem. Dat gaat lekker, een mooie 80tiger, een dikke volger, heerlijk zonnetje, die zit een partij te genieten daar. Even er helemaal tussen uit. Langs het grote water, zoekend. En dan nog een bericht. Zeg zeg, wat dacht je hiervan. En ja hoor, daar zijn ze. De moddervette dames. Brian heeft er 1 te pakken, 108cm en sinds kort zijn we gestart met wegen, dat wil zeggen Brian, ik moet de zaken nog even in orde maken hiervoor, enfin 20lb. En dat zegt voldoende. Prachtvis. Alles op de di7 zinklijn, en z,n favoriete Zwart Paarse EP. Bodems afvissend op zoek naar die ene dikke dame. Het is hem gelukt. Ik heb hem nog even aan de telefoon en geniet van zijn mooie verhaal. Even later weet hij de middag af te sluiten met een 92 vis, prachtdag dus.

Na de gebruikelijke zaterdagochtend drukte in het gezin, mag ik smiddags buiten spelen. Het weer is helaas wel wat anders dan de dag ervoor, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijkt nog wel even zoeken te zijn. Als de eerste stek geen vis prijsgeeft en me na anderhalf nog niks laat zien, wordt de auto erbij gepakt en snel naar een volgende stek gereden. Redelijk dik water, een behoorlijke stroming door de wind, niet al te beste omstandigheden, we zullen zien. Binnen enkele minuten een tik die ik los, vervolgens toch een mooi vissie van 70cm, snel terug. En dan is het stil, te stil, iets zint me niet en na een uur besluit ik toch nog elders te gaan kijken. Vrij bruin water, niet m’n favoriete kleur, maar dan is het raak. De Cross 11 zo krom als een hoepel, hangen. Ojeeeeee. Wat een raar gevecht, sterk is ze, massief ook. In de oppervlakte maakt ze het pas echt dol. Begint te rollen als een krokodil, leader en vervolgens zelfs de start van de vliegenlijn om haar heen en weer terug, maar nu vanaf de andere kant. Rare slimme dame. Dit is wel de methode om de streamer kwijt te raken, zal toch niet he…
Maar dan kan ik haar eindelijk pakken, wat een dame, wat een dame.

Vervolgens kijk ik tijdens de terugrit op de telefoon de emailberichten van Dyckers na. Bericht van Koen uit Belgie: “Dankzij jullie blog en de meer dan informatieve stukken had ik de moed om dit ook eens bij ons te proberen. En zie daar het resultaat.”

Vervolgens sluit Koen af met “De kers 20 kocht ik op de beurs in Putte…
Prachtig Koen, dit is waarvoor we het allemaal doen, top!

Jaap berichtte: “De eerste 2 snoeken zijn binnen. Wat een wind trouwens zeg gisteren, paar uurtjes rondgedobberd met de BB, was echt overleven. Nog een hele zware vis aan de lijn gehad het was net of ik in de bodem vastliep, maar kopschudden en de streamer in de war vertelden anders. Helaas los na een paar seconden. Maar goed de eerste snoeken zijn weer binnen dit jaar.” Jammer Jaap, die grote dame komt wel, ook dit hoort erbij, maar bovenal je bent er gewoon even heerlijk tussen uit.

En dan hebben we Denny nog die ff met een berichtje kwam. Die draait ook lekker zeg. Paars deed het weer. Vanuit de belly op dat grote water.

Dikke klasse Denny, wat een prachtseizoen!

Wat een weekend, wat een weekend. Brian zei al gekscherend, het weekend der giganten. En dat was het. Je moet er wel wat voor doen. Het komt niet aanwaaien. Gelukkig niet. Het leuke is wel dat al deze 4 vissen hierboven van verschillende wateren komen. Waarmee ik wil zeggen dat ook bij jou in de buurt zeker wateren te vinden zijn met grote dames. En ja ook een 80tiger of 90tiger is gewoon prachtig om te vangen. Het blijft natuurlijk bijzonder om zo’n big mama eraan te hebben, even kort te mogen aanschouwen en dan weer snel terug te zetten. Maar bovenal is het genieten om op dat water te zijn. De ene keer met een schraal zonnetje en een prachtig gladde waterspiegel, de andere keer met een stevige wind en heftige golfslag. Ga gewoon lekker op zoek, de meren, een rivierplas, een aftakking, een zandafgraving en je zult zien, op den duur ga je ze tegen komen. Succes!
Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *