Putte, nieuwtjes, pikemarkings en glasoog

Foto van Rudy van Duijnhoven, meer check Beet.

Afgelopen weekend was de beurs in Putte Belgie. Tezamen met Brian stonden we er en net als 2 jaar terug was het geweldig. Al vanaf minuut 1 bij opening was het druk op de zaterdag en pas rond 15.00 uur kregen we de kans om even snel een broodje te nuttigen. Ook de zondag was gezellig, een stuk minder druk dan de zaterdag, maar de bezoekers bleven komen. Voor de bekendere stock zoals LOOP, TFO, Airflo, Hatch, Fishpond, Gamakatsu, Daiichi, Veniard, Enrico Puglisi, H2O etc maar ook de nieuwe producten vonden gretig aftrek, waaronder, zelfgemaakte tubes, eumer tubes, het grote assortiment Flashabou wat we in huis hebben gehaald, etc. je vindt hiervan al het nodige op de site terug en de komende dagen zullen we de site verder gaan aanvullen. Al met al was het een super beurs waarbij we veel bestaande en nieuwe klanten – jullie dus – hebben kunnen ontmoeten. Dank voor de komst en zeker tot een volgende!

Na de drukte van de beurs, het uitruimen en sorteren, was het maandag en dinsdag nog knetterdruk met bestellingen. Woensdag in de loop van de dag was er dan eindelijk de tijd om zelf het water op te gaan. Tezamen met Denny ditmaal achter de snoek en een eventuele snoekbaars aan. Vorige week had Denny al een kneiter van een kasteel gevangen en dat smaakt naar meer.

Nog even snel wat tubes binden / Ruizers van 25cm als test met Najat Hair, Bucktail & Flash die er op beginnen te lijken:

Maar om maar met de deur in huis te vallen, Ik heb ze nog niet getest, alles is gevangen op de favo ep’s. Ik weet wel zeker dat de tubes een aanvulling betekenen en dat we er verder mee aan de slag gaan.

Enfin terug naar het vissen, gisteren – woensdag dus – in eerste instantie achter de ooo zoooo taaie maar ooo zooo mooie en sterke rivierbakken van een snoeken aan. We dobberden en dobberden maar ze gaven niet thuis vandaag. Snel een switch, op naar de meren. Stek 2 was ook drie keer niks, nog nooit zoveel prooivis daar gezien, ik heb soms het idee dat er ook teveel prooivis kan zijn. Ze hebben het buikje te makkelijk en te snel vol. Luie ^%$^& zijn het dan. Zowel Denny als ik zien de bui al hangen.

Okok, nog even snel een andere stek en ook daar begint het traag. En dan uit het niets gaat het beginnen, ik pak een mooie 90tiger. Denny vraagt even later of hij eens met de nieuwe Loop Cross S1 Flatsman 9ft #11 mag werpen, natuurlijk man. Na 5 minuten een dikke beuk erop, hangen, we kunnen onze lach niet onderdrukken. Das nog eens testen!

Snel terugzetten en verder. Maarruh ik wil mn latje wel weer terug Denny… Heb je er al goed mee kunnen werpen? Okok nog even een paar afstandworpen pakken. En ja hoor snoek 2 voor Denny en 3 van de dag dient zich aan. Een exemplaar met een prachtige tekening.

Nu is het mooi geweest. We ruilen weer van stokken, zijn al wel behoorlijk gaar maar net tegen donker weet ik er nog 3 bij te pakken, waaronder een mooie snoekbaars, wat het dagtotaal op 6 zet, 6 op 1 hengel welteverstaan, hehe, super zo. Enne hoe kouder des te beter wat mij betreft, wat was het heeeeerlijk rustig op het water!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *