Gouden pikken en Danielsson

De Dyckers facebook lezers kennen het verhaal al van de gouden pikken, welke afgelopen weekend is geplaatst en die hieronder is te lezen. Dus eerst even het Danielsson nieuws. Anderhalve week geleden kregen wij het bericht van Danielsson dat het niet meer mogelijk zal zijn om reels van hun af te nemen en dat ze hebben besloten om enkel en alleen nog maar via hun eigen site de reels te verkopen. Jammer maar helaas. Geen slimme set denken wij, maar dat zal de toekomst leren. Daarmee gaat een uitstekend contact van 6 jaar dealerschap verloren. (vanaf de start van Dyckers 2008 zijn wij al Danielsson dealer) Nu zijn we niet zo heel erg gecharmeerd van de Danielsson reels in de hogere klasses, zeg eens vanaf aftma 9, daarvoor zijn toch echt betere reels op de markt waaronder binnen ons eigen merkaanbod, LOOP en Hatch. Echter de lichte reels waren en blijven juweeltjes. Met name de Midge en nymph W, maar ook de F3W 4seven en de L5W 6nine mogen er zijn. (en zullen dat ook altijd blijven) Dit houdt dus in dat we stoppen met het Nederlandse dealerschap van Danielsson en dat we de laatste reels op voorraad ( er zijn er al de nodige weg) voor een goede prijs de deur uit doen. Dat u het ff weet! Enfin en dan de gouden pikken, geen materiaal gezever, maar gewoon waar het allemaal om draait, vissuuuuh!

Je hebt van die gasten. Die gasten, ik ken er een paar. Man, die gasten die flikken het toch wel eventjes. Thomas is er een van. De afspraak stond al eventjes. Gistermiddag in eerste instantie. Maar vanwege drukte kon ik niet. Savonds via whats app contact met elkaar, morgen dan? Ojee. Zeg Ed heb de bb al opgepompt liggen, welk lijntje? Di7 natuurlijk! Enne hebbie nog wat streamers? ja hoor graai maar ff in de box. Kweet niet of ik kan, maar als het lukt gaan we morgenmiddag.Rond 1 uur telefoontje. En? Maat het gaat lukken zie je om 2 uur daar.
Eindelijk weer eens.
Diegene die Dyckers de afgelopen 6 jaar gevolgd hebben weten het. Het begon allemaal met mn maatje Thomas. Vaak was hij er tijdens de demo’s destijds bij. Ook bij de eerste FlyFair. Maar net als ik, is hij papa geworden, drukte met het werk, nieuw huisje, kortom tijden veranderen, en met name de tijd wordt schaarser. Echter vriendschap zal er altijd zijn. We genieten aan de waterkant. lachen erop los. Gunnen elkaars vissen, kortom even later liggen we weer te dobberen zoals we dat zo vaak deden. Op het OVM, de randmeren, of elders. Het is als vanouds, zoals het hoort, maten onder elkaar.

Nu moet ik je wel zeggen, die gozer heeft een gouden pik als het op snoek aankomt. Die keren dat hij aansluit dan gaat die wel lekker zegmaar. Zo hadden we in Januari 2013 een sessie, ach de titel zegt genoeg:http://www.dyckers.com/2013/01/04/droommeterstart-2013/ of die van feb 2014, onvergetelijk: http://www.dyckers.com/2014/02/04/dik-dikker-dikst/

Enfin vandaag moet het maar weer eens gebeuren. Rond half 3 liggen we er in en we hebben twee uurtjes, kieken wat het wordt. Ach we zien wel, Tis al genieten op het water. Zwermen kieviten vliegen langs ons heen, tis zoo mooi hier, wat is ons landje toch prachtig. En dat vissen, absoluut geen bijzaak, we gaan er natuurlijk voor, maar ook al blankend hebben we een mooie middag. Tis wel weer wennen zegt die. Goed voor de conditie, voor je gezondheid, in de buitenlucht maar tis koud, een stevige bries uit het oosten. We dobberen wat af, pakken de taluds, de plateaus, maar het eerste uur geen teken van leven. Dan die verrekte aanbeet, de lastigste, ik let niet op. De lijn valt slap, een muil duikt erover heen. Het blijft vreemd om een dergelijke aanbeet te krijgen. maar de grootwater vissers weten wat ik bedoel, eens gaat die aanbeet komen. Ik ben te laat en krijg mn ep verfomfaaid terug. Wel $%^$%$ En nog proberen, maar slimme rakkers zijn het hier, die laat zich niet meer zien. Een goed half uur later is Tom aan de beurt. Terwijl zn H2O streamer hoog door de oppervlakte danst net voordat hij een nieuwe worp wil maken, krijgt hij er een klap op van jewelste. Ik hoor hem nog schreeuwen, dikke staart man, argggg los. Ook dat zijn aanbeten die je niet verwacht, niet vaak voorkomen en er dus niet berust op bent. Helaas.

In de verte zie ik hem dobberen met een prachtige ondergaande zon. Wat houd ik toch van dit jaargetijde. De absolute schoonheid van die zonsondergangen zijn ongekend. En dan is het raak. Zn vliegenlat staat zo krom als een hoepel en het spel kan beginnen. ik rol de boel op en flipper in rap tempo naar hem toe. Een mooie kop verschijnt, maar olalala dat lichaam. Een lichaam van riviersnoeken, zo vol, zo massief, zo mooi. Hij heeft het weer geflikt hoor, mn maatje, top!

Even later mis ik nog een dikke bak, en dan is het voor mij ook raak. De vis is niet eens zoveel kleiner maar beduidend minder massief, desalniettemin kunnen we de dag weer afsluiten met 2 snoeken waar we weer lang op kunnen teren, maar laat ze maar weer wat vaker komen Tommie want het was als vanouds weer super om op pad te zijn en dat is waar dat vissen toch ook wel voor bedoeld is. Gr. Edwin

One thought on “Gouden pikken en Danielsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *