Dyckers & Bassexpress

Onlangs samen met Lesley van Bassexpress.nl op stap. Niet met de bb, want hij wilde testen wat de mogelijkheden zijn om vanuit de boot met de vliegenlat in de Europoort te vissen. En tevens kijken of hij nog af en toe de spinhengel kon gebruiken, dus met 3 man aan de slag. En ja hoor het kan. je moet natuurlijk wel enigsinds op elkaar ingespeeld zijn, af en toe goed communiceren, redelijk kunnen casten met de 10, een sixth sense di7 zinklijn (of bijv. zware sinktiplijn) en overweg kunnen met grote streamers. Want groot vissen we dan. Het voelt toch allemaal wat anders aan op de boot. Brian ging met zware clousers van H2O aan de slag, dikke loodkop erop, lengte centimeter of 15, Lesley met de gehypte black minnows van Fiiish en ik met m’n favo EP streamers van pakweg 13 a 14 cm.

De vooruitzichten waren goed, dat wil zeggen dat Lesley de week ervoor nog 30 zeebaarzen had op een zaterdag, om maar niet te spreken van de vangsten het weekend daarvoor…staan je oren wel even van te klapperen.

Vandaag was alles anders. Al snel bleek dat het een taaie dag zou worden. Niet vanwege het weer, dat was prachtig, in de ochtend zelfs een vlakke zee, bruinvisjes in de verte, de nodige zeehonden, mooi helder water, af en toe een kolkje van fint of zeeforel, echter de zeebaarzen lieten nog even op zich wachten. Uiteindelijk wist Brian de eerste te pakken, even later gevolgd door een knokkertje voor mij. Beiden geen grote maten, maar met vissen tussen de 40 en 50 zijn we gewoonweg super blij, trekken je 10 al lekker krom en het is genieten. Zeker met zon zeetje voor ons. We spreken nog een andere visser die wat gasten mee heeft, maar ook deze wist zowel met de dobber als met kunstaas maar 2 in de boot te krijgen, zoals ze dat ‘zo mooi’ noemen.

Na wat stekken bevist te hebben zonder resultaat, zowel met de streamer als met de shad en pluggen van Lesley, begint het op een stek bij ons toch te lopen. Met een aanwakkerende noordenwind lijkt het erop dat de baarzen wakker zijn geworden. Voor de streamers uiteraard, hehe. Brian is ondertussen ook geswitched naar de EP’s en beiden vangen we lekker en dat terwijl er niks op de shads komt. Heozo vliegvissen niet effectief? En neem van mij aan dat Les echt een partij kan vissen. Uiteindelijk sluiten we een prachtige onvergetelijke dag op zee af met 10 baarzen op de vlieg en Les weet er nog eentje op de shad te pakken, gelukkig van die akelige 0 af. Een niet echt super resultaat maar we zijn zeker tevreden en de conclusie moge duidelijk zijn dat er zeer goed vanuit de boot gevliegvist kan worden, mits je een beetje ervaren bent. Kortom mocht je met je maat interesse hebben, neem gerust contact op met Les, want dit zijn toch wel de maanden dat je grote baarzen mag verwachten en je een onvergetelijke dag kan beleven.

Oja er zijn de nodige aanmeldingen voor de BB Bassexpress Service tijdens het zeebaarsweekend, daarover komend weekend meer voor de deelnemers.

Gr. Edwin

Ps. op de foto’s zien jullie de nieuwe LOOP jackets die we zo spoedig mogelijk in de shop verwachten, prachtspul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *