Snoek, het grootwatervirus.

Langzaam maar zeker duiken we het najaar in en met dat begint de drang naar het vliegvissen op snoek ook weer te komen. Zo af en toe nog eens een poldertje in of langs vaarten, heerlijk is dat. En dan het grote water. Een verslaving die we nu zo 3 a 4 jaar kennen. Bij voorkeur vanuit de bellyboot, maar af en toe met de boot is ook wel lekker. Waadpakje aan, paar 20cm EP en of H2O streamers bij je, wat titanium of fluorocarbon onderlijnen, tangetje, bb oppompen, fishfinder erop, flippers aan en gaan. Eigenlijk is het zo gedaan en binnen notime dobber je op het water. Even over die Fishfinder. Zoals velen weten gebruik ik de Lowrance Elite 4x die me uitstekend bevalt. Nu is deze niet meer verkrijgbaar echter een dezer dagen verwacht ik de opvolgers binnen te krijgen, Lowrance Elite 3x en de Lowrance Elite 3x DSI. Een iets kleiner display, maar scherpere pixels en iets goedkoper, oftewel goed geschikt voor de bb. Zodra deze binnen zijn, zullen we jullie inlichten.

Langzaam maar zeker begint de drang te komen naar het grote water en onlangs kon ik een paar uurtjes vrijmaken. Te kort om richting m’n favoriete randmeren te gaan, dus dan maar in de ‘achtertuin’ op het grote water. Soms goed, soms niet. Vandaag wel. In 2 uurtjes tijd 2 kleinere snoekjes, een mooie dame en jaja een platte vol in de bek, de zogenaamde roofbrasem, hehe, een niet onbekend fenomeen in deze contreien. Het gaat beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *