De zee, de drang, het onbekende, onverwachts…

Krijg je bovenstaande foto doorgestuurd van een bekende…sta je dus wel even perplext, aan de Nederlandse kust, paar km uit de kust, komt wel vaker voor. Die bijbehorende jachtzeebaarsfoto op open zee laat ik maar even voor wat het is, wat mooi toch.

Vervolgens een bericht van Jos gisteren, vorig jaar deelnemer van een van de Dyckers workshops, daarvoor al verschillende keren achter de zeebaars aangeweest, maar echt vlotten wilde het niet. Echter Jos is een doorzetter en na de workshop begon die toch te vangen. Afgelopen weekend 5 stuks met een aantal prachtige 50tigers en dat is gewoonweg een goed resultaat aan de vlieg, top Jos!

Ik had zelf afgelopen vrijdag in de loop van de ochtend de planning om richting zee te gaan. Mits het werk het toe liet. Maar het is druk. (bedankt daarvoor!) en met de nodige telefoontjes vrijdagochtend werd het lastig om nog te gaan, helaas. Echter de drang was er. Vervolgens nog een telefoontje of ik toch echt niet die kant op kan gaan, want enkele klanten hebben lijnen en streamers nodig, staan al aan de maasvlakte en zouden het toch wel fijn vinden… Hop Dyckers delivery service op pad, de drang wordt te groot en rond half 3 arriveer ik toch weer bij die immense vlakte. Snel lijntjes en streamers afgeleverd aan Sjouke en Patrick die samen met Vincent op pad waren. Sander kwam ook nog even aanwippen, die in de ochtend nog een paar mooie vissen had gevangen. Verder nog wat babbels met bekenden daar, oa. Martien, Dyckers zeebaarsweekend deelnemer van het eerste uur stond er ook en wist z’n eerste zeebaarzen van het jaar te vangen, super. Nog even gekletst met Ron en Bram, die met een reportage bezig waren, waar ongetwijfeld de nodige mooie foto’s vandaan zullen komen. En dan is het toch echt even tijd om zelf op pad te gaan…die drang weet je.

Het ging weer lekker, twas wel even zoeken, de juiste slag vinden en de structuren verkennen. Altijd weer uit het niets komt daar dan die prachtbeuk, nummer 1 van vandaag is een feit. Een mooie 40tiger. En zo verloopt de namiddag en vroege avond goed. Uiteindelijk 11 stuks waaronder een paar 50tigers. Genieten op en top.

Het valt een beetje stil en ik verwacht er niet zoveel meer van, totdat….

Een machtige beuk op m’n cross, krijg nou wat, had ik niet verwacht zo vroeg in het seizoen. Een prachtgevecht volgt…een grote schim zie ik na een 5tal minuten verschijnen, de foto’s zeggen voldoende lijkt me, en na de release van deze prachtdame rijd ik wederom met een grote lach op m’n gezicht richting Zwolle, een beter begin van het weekend had ik me niet kunnen voorstellen. Gr. Edwin

One thought on “De zee, de drang, het onbekende, onverwachts…

  1. Denis says:

    Ziet er weer geweldig uit, vooral die laatste foto is gewoon subliem!!
    Hoe krijg je het toch voor elkaar met een vliegje..

    GR Denis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *