Wilde karpertjes!

Hi Edwin,

Ik kreeg een berichtje van Danny of ik zin had om doordeweeks op karper te gaan vissen.
Met de huidige temperaturen liet ik me dat geen twee keer zeggen en dinsdagavond was het zover. Al snel stonden we aan het water, waar diverse kolken en nauwelijks zichtbare karpers ons verwelkomden. Na een poosje ving ik een sterk eerste visje op een lange worp.

Daarna probeerde ik er eentje op 25m aan te werpen. Mijn lijn bleef echter achter me in een boom haken. Bij het verwijderen van de vlieg zag ik in een onooglijk hoekje van een slootje gehobbel op het wateroppervlak. Vlak voor de kant, onder de bomen en tussen verzonken bomen lag een karpertje te azen. Ik zorgde dat ik 30cm lijn uit mijn topoog had en liet de witte carpbol voor z’n snuffert zinken. Geen reactie. toen zag ik dat er onder ‘m een grotere lag. Ik liet hier het bolletje voor zakken en zie de vis duiken, beetverklikker weg, hangen! De vis spuit er vandoor en ik zie mijn lijn via allerlei takken in de richting van de vis wijzen. Na heel veel kunst- en vliegwerk, met boomstammen aan de kant duwen, Cross onder houtblokken doorsteken, uitbuigend net en een handlanding door Danny, ligt deze prachtige karper dan toch in mijn handen. Wat een gevecht en wat een geweldig mooie oerkarper.

Danny mist nog een boel aanbeten en uiteindelijk vangt hij terwijl het al aardig donker is nog een onwijs sterk boerenkarpertje.

Bij hem is gelukkig de nul er nu ook af. Het was supergezellig en ik ga snel weer, want het is onwijs verslavend!

Groet! Jasper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *