Dyckers Sea Bass Workshop

Update 21 mei 2014: de workshop is volgeboekt, geen aanmeldingen meer mogelijk!

Zaterdag 7 juni ’14 organiseert Dyckers een workshop vliegvissen op zeebaars, locatie maasvlakte / europoort. De prijs van de workshop is 75,00 euro en het maximaal aantal deelnemers 12. De workshop duurt van 9.00 uur t/m 17.00, exacte startlocatie volgt later en wordt aan de deelnemers verstrekt. En ja natuurlijk gaat Dyckers Sea Bass Weekend in September gewoon door, echter zo vroeg in het seizoen geeft je al de mogelijkheid om de komende zomer flink aan de slag te gaan.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor de al wat gevorderde vliegvisser. Je hoeft geen ervaring met het vliegvissen op zeebaars hebben, maar een lijntje minimaal 20 meter casten is eigenlijk wel een vereiste. We zullen ons dan ook niet met de basisprincipes van het casten bezighouden, maar juist meer op de specifieke situaties die zich voordoen op de maasvlakte / europoort. Ook gevorderde vliegvissers op zeebaars zijn natuurlijk welkom!

De gidsen en het aantal deelnemers
Brian Elward en ik (Edwin Kerssies) zullen jullie op sleeptouw nemen in het grootste havengebied van Europa. Om iedere deelnemer van de workshop voldoende aandacht te kunnen geven hebben we besloten om het maximum aantal deelnemers op 12 te zetten. 6 bij Brian en 6 bij mij. De eerste aanmeldingen zijn binnen, dus mocht je interesse hebben, graag snel aanmelden want vol is vol.

Wat houdt de workshop in?
We zullen zoveel mogelijk facetten van het vliegvissen op zeebaars gaan behandelen. Dat wil zeggen, hengelkeuze, de verschillende lijnsoorten en waarom juist die lijn in die situatie, “bijbehorende” zaken zoals waadpak, schoenen, net, onthaakmateriaal, stripmand, bellyboot mogelijkheden en aanverwante, leaderopbouw, de te gebruiken vliegen, van ep streamers, crabs tot clousers, waar aast de zeebaars op, op welke wijze aast de zeebaars. Hoe om te gaan met de getij-en. We zullen onze ervaring delen welk getij we op een specifieke stek het prettigst vinden als vliegvisser en waarom. En dan het voornaamste, het bepalen van stekken, aan de slag, we gaan verschillende locaties bezoeken, het water leren lezen, uitleg geven en natuurlijk vissen. Op die prachtige zilveren rover van onze kustwateren.

Wat krijg je?
Een volledige dag (van 9.00 uur t/m 17.00 uur) begeleiding van Brian en of Edwin tezamen met een club gelijkgestemden. Een verzorgde lunch. En gratis 4 zeebaars streamers die je ter plaatse kunt uitzoeken.

Wat heb je nodig?
Vliegenhengel: aftma 7 – 10, meest geschikt een #8 of #9. Lijn: zinklijn (verschillende varianten, onze voorkeur de Airflo Sixth Sense di3 serie in 7/8 of 8/9), eventueel tezamen met een drijvende lijn die op sommige stekken handig kan zijn, of als je eens met de popper aan de slag wilt. Tippetmateriaal bijv 40/00 fc. Stripping Basket. Lieslaarzen, waadpak of iets dergelijks… en de nodige vliegen voor zeebaars. Overigesn zullen wij ook veel zaken meenemen, dus dat kan eventueel ook ter plekke aangeschaft worden.

Hoe in te schrijven?
Je kunt je inschrijven door een email te sturen naar info@dyckers.com met je naam, adres en de vermelding dat je je wilt inschrijven voor de zeebaars workshop 7 juni 2014. We gaan uit van het principe wie het eerst komt, die het eerst… Na de inschrijving per mail, krijg je van ons een bevestiging van de inschrijving en zullen we je op de hoogte houden, zodat je goed voorbereid deze workshop kunt starten.

Aanmeldingen.
VOL!

1. Dhr. Geert M. (Belgie)
2. Dhr. Evert B. (NL)
3. Dhr. Danny v.d. L. (NL)
4. Dhr. Jo W. (Belgie)
5. Dhr. Pol d. J. (NL)
6. Dhr. Alexander F. (NL)
7. Dhr. Frank D. (NL)
8. Dhr. Kees v. H. (NL)
9. Dhr. Tom v. L. (Belgie)
10. Dhr. Frans. D. (NL)
11. Dhr. Erwin v.d. V. (NL)
12. Dhr. Ruud d. P. (NL)

En om alvast in de stemming te komen, hierbij nog een trailer filmpje, onlangs gemaakt / gepubliceerd door Brian (tijdens de workshop zullen we natuurlijk ook de nodige foto’s maken) van onze avonturen vorig jaar.

Wellicht tot de 7de! Gr. Edwin Kerssies & Brian Elward.

Seabass teaser from Brian Elward on Vimeo.

One thought on “Dyckers Sea Bass Workshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *