Droomstart, zeebaars seizoen 2014, sessie 2

Afgelopen week wederom een middag / vroege avond op stap met maat Brian. Het bloed kruipt…

Na de zeer succesvolle sessie van vorige week durfden we niet te hopen, nog een dergelijke sessie te gaan beleven. Toch is de drang groot en na wat geschuif van werkzaamheden kunnen we tijd vrij maken voordat Brian vertrekt voor enkele weken tropen met z’n meissie. (en daar waar mogelijk zullen we updates plaatsen van zijn avonturen, check blog) Enfin vanmiddag en de vroege avond staan wederom in het teken van de bruutste vis van onze wateren. Machtige beesten zijn het toch. Geen schubje verkeerd, knalharde aanbeten, alhoewel niet altijd want zo vroeg in het seizoen kunnen ze ook nippen als een klein visje om vervolgens met een dreun de EP of H2O streamer te pakken. Prachtgezicht, zelfs enkele aanbeten in vol ornaat voor de voeten mogen beleven, genieten op en top. Hoog, laag, diep ondiep, langzaam, snel, het blijft zoeken en ja hoor, wat we niet verwacht hadden, maar wel gebeurde, we vonden ze wederom.

Het duurde even, maar vervolgens was het de Cross die weer meer dan eens zo krom als een hoepel stond, dan weer bij Brian, dan weer bij mij. Stuk voor stuk prachtige baarzen, niks geen kleintjes, die er vol op klappen. Daar waar een 40tiger soms al echt z’n ware aard laat zien zijn het vandaag de 50tigers tot in de 60 aan toe die het onderste uit de kan halen. Alles op de ons zo favoriete streamers op verschillende stekken en al klauterend over de stenen. Nope tis zeker niet makkelijk en Brian ging al weer bijna, maar gelukkig viel het dit keer mee. Oppassen geblazen dus, we zeggen het tijdens de workshops, zeebaarsweekenden en wat al niet meer, maar een gevaar ligt in een erg klein hoekje en alhoewel we de afgelopen 7 jaar veelvuldig aan zee te vinden zijn gebeurt het ons nog steeds regelmatig, pas op dus!

Enfin aantallen, die vragen krijgen we nu eenmaal vaak, dus laten we maar voor de dag komen. Het seizoen is wat ons betreft nog nooit ze goed begonnen. De afgelopen jaren was het de eerste maanden vaak harken voor een zeebaars, maar zoals een kennis al eens tegen ons zei (bootvisser) soms kun je het treffen en erin geraken. Tja we kunnen niet anders dan hem gelijk geven. Over 2 sessies staat Brians teller over de 30 (grootste 62cm) en die van mij over de 50 zeebaarzen, schandalig, absurd en ja we geloven het zelf ook niet. Denk wat je ervan wilt denken, wij lopen nog even met een grijns van hier tot Tokio rond. Een ongelooflijke start, wat ons nog niet eerder zo is overkomen.

Moet wel bekennen dat met de omslag van het weer de laatste dagen en de hoogstwaarschijnlijke bruine uitstroom van de rivieren en alsmede met dat het minder heldere gekleurde zeewater we het idee hebben dat deze super sessies verleden tijd zijn. Desalniettemin is de start dus veelbelovend en wensen we jullie vanuit deze kant een goed zeebaarsseizoen. Ook wij beseffen dat de moeilijke sessies waarbij we met enkele zeebaarzen zeeer blij zijn ook zeker nog zullen komen, het is een kwestie van oefenen, tijd investeren, logisch nadenken je eigen plannen trekken, de getijdes ongelooflijk goed in de gaten houden, en bovenal vissen, gewoon gaan, en ervoor gaan. Succes en een heeel goed weekend toegewenst!

Gr. Edwin (en Brian)

4 thoughts on “Droomstart, zeebaars seizoen 2014, sessie 2

  1. Denis says:

    Goedemiddag, mooie blogs en zeer mooie vissen. we hebben vorige week onze 1e sessie gehad met maar 1 baars(je). Op welk water vissen jullie? Gr. Denis

  2. Pingback: BAR À LA MOUCHE | Le Mouching

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *