Op pad met Danny – Carp on the Fly

Afgelopen vrijdagmiddag en avond op pad geweest met Danny. Al gekmakend met de nodige foto’s die hij me de afgelopen weken stuurde, gecombineerd met de zoektocht naar een nieuwe reel voor z’n Loop Booster (wat uiteindelijk een prachtige Danielsson is geworden) en een lijntje voor z’n 5 lat, zorgde ervoor dat een afspraak snel gemaakt was. De afspraak stond al een tijd, maar afgelopen week was ik niet meer te houden, zeker met de prachtige vooruitzichten en ook Danny had er super veel zin in.

Achter de wilde karpers aan in de polders. Een totaal ander spelletje dan wat ik gewend ben, want dergelijke polders kennen we niet tot nauwelijks in de buurt van Zwolle, helaaass. Wat een otnzettend gaaf spelletje en wat een prachtige karper(tjes) zijn het toch. Machtig sterk, dat zeker! Dat gecombineerd met een uitstekende verzorging van Danny maakte het tot een onvergetelijke middag. Bedankt Danny voor de uitstekende begeleiding, het eten en drinken en het me laten zien van deze prachtvisserij. En alhoewel de omstandigheden nog niet eens perfect waren mochten we niet klagen met 6 karpers en evenzoveel missers / lossers. Danny raakte nog een mooie bak kwijt die dwars door 22/00 ging. Normaal adviseeer ik 25/00 of 28/00 voor het vliegvissen op karper als tippet, op zwaar begroeide wateren zelfs 30/00 tot 35/00 tezamen met een aftma 8 en een goede reel. Echter in deze polders kun je ook uitstekend met een 5 of 6 aan de slag, goede reel en knallen. Wat een mooie visserij is dit toch! Gr. Edwin

8 thoughts on “Op pad met Danny – Carp on the Fly

 1. Marcel says:

  Prachtig weer Edwin en Danny, de Noord Hollandse polders waarschijnlijk?
  Ik had er gister weer 4 op het OVM, begin het even zat te worden zo gemakkelijk, ik ga die carps ook maar eens pesten, vanmiddag polderslootje (in het dorp hier) vol gezien, had alles bij mij, maar geen tijd genoeg, was op doorreis.

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Er zijn ook genoeg (grote niet polder) wateren waar grote karpers rondzwemmen, zonder dat deze bekend zijn bij de tentjes brigade. En dat is naar mijn mening nog veel mooier dan deze polderkarpertjes, die ook zeker super zijn. Ik sta toch telkens weer versteld van de vooroordelen die met name roof en vliegvissers hebben tov de karper. Vaak is het onwetendheid, want eenmaal de nodige karpers gevangen met de vliegenhengel en je praat anders en zo niet, tja dan begrijp ik dat weer niet :))

 3. Marcel says:

  Haha ‘Tentjes brigade’ >GE-WEL-DIG<
  Maar ook hier in de slootjes zit een mooi karper bestand, vooral de on toegangkelijke polderslootjes waar je even moet springen zijn heel mooi.
  Ik moet een vismaat nog even overtuigen, die zit nog naar een pennetje te turen met horzels om hem heen, dat de vliegenhengel veel effectiever en actiever is.
  Ik zal het hem wel even demonstreren met een filmpje, die’s zo om (-;
  Nee niet Danny’s ADHD’maat’, haha.

 4. Bart says:

  Wat een prachtige karpers. Ik ben net begonnen met vliegvissen op karper en vroeg mij af met wat voor vliegen jullie vissen. Ik las op deze site iets van een ” carpbol”, iemand ervaring mee? en is dit perfect om op het oppervlakte te vissen?

  Ik hoop graag dat iemand mij verder kan helpen.

  Groet,
  Bart

 5. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Hoi Bart,

  Als je rechts in het menu van de blog kijkt dan kun je veel info vinden over het vliegvissen op karper bij :Carp/Karper. Dit doen we al vele jaren en zeer succesvol met de carpbollen, die in de shop verkrijgbaar zijn. (zie shop vliegen) Tezamen met een stroft mono leader 0x en een stroft fc2 tippet 25/00 heb je een mooie combo. Beetrvklikkertje erboven, je 7, 8 of 9 vliegenhengel en zoeken maar. Tis niet makkelijk, maar de doorzetter gaat ze pakken en het is super verlavend. Succes en voor vragen kun je ook altijd mailen naar info@dyckers.com

  Gr. Edwin

 6. Bart says:

  Beste Erwin,

  Bedankt voor de snelle informatie, ik ga deze direct bestellen.
  Ik ben nog een noob als het gaat om vliegvissen op karper, dus dit zijn handige tips.

  Gisteren voor het eerst gegooid, ik heb een #9 hengel, met een WF9 lijn. Veel kapers zien zwemmen, alleen nu nog vangen.

  Gr. Bart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *