Monsterpike(s) 2014 – 2

Beiden staan we te kijken als bovenstaande vis aan de oppervlakte komt. Wat een dame en wat is ze sterk. Zo ongelooflijk sterk. De Cross 10 krom tot in het handvat trekkend. De diepte induikend. Om weer een spurt te maken. Deze dames kun je simpelweg niet houden, maar zul je tijdens de dril zo af en toe moeten laten gaan. Door de slip heen, met knikkende knieen in de bb. Eigenlijk weet je het al na de eerste aanbeet. Log en lomp gaan ze, denderen overal doorheen en de strijd kan beginnen. Eenmaal in de oppervlakte is het makkelijk de kiewgreep te pakken, kan niet missen met een dergelijke muil. Niet de karakteristieke kleinere koppen van de randmeren, maar een echte riviermonster. Aanzienlijk bleker en nog vetter, dan wat we gewend zijn. Nou ja vet, massief zijn ze , een bonk spieren.

En zie daar het voordeel van de bellyboot, daar je op een dag samen op pad, snel meerdere stekken kunt aandoen. En dat doen Brian en ik dan ook maar al te graag zoals van de week. In de late ochtend begonnen op de meren om de dag te eindigen aan de rivier. Verschillende situaties, verschillende vissen. Want die riviervissen zijn over het algemeen bleker, massiever en nog sterker. Machtige vissen.

Het was gewoonweg een topdag samen met Brian. Hij had er drie waarvan een 80tiger, een prachtige getekende metersnoek en een evenzo mooie misschien wel zwaardere rivierbak die dik in de 90 ging. Ik mocht het deze dag doen met vijf snoeken aan de streamer. Oja beiden vissen we met EP, maar dat wisten jullie al. Jaar en dag onze favoriete streamers en we hadden het er nog over, zien absoluut geen noodzaak om daarin te veranderen. Wat produceren ze toch top zeg. Zo ook vandaag dus. Niks geen gewissel of wat dan ook, Brian en ik denken het er zelfde over. Hebben geloof in dat wat we eraan hangen, zo goed als altijd zwart, paars of een combo daarvan, en blijven daarbij. (in poldersloten en vaarten schakel ik graag over op H2O SF blend streamers omdat deze traag te visssen zijn en hoog blijven hangen) Enfin grote stukken snel afvissend, dat is wat we doen. Zien we scholen op de fishfinder met strepen erom heen, dan blijven we meestal even hangen. En ja hoor, zo pakte Brian dus ook z’n metersnoek.

We vissen graag op dieptes van 3 tot 6 meter, plateaus, steile taluds, geulen, tegen de bodem, half water, het wordt allemaal meegepakt en uiteindelijk resulteert het. Van mijn kant begon het direct al met een mooie, maar ietwat dunnere 90tiger, gevolgd door eentje die ongeveer dezelfde maat had, maar nadat ik de haak eruit gehaald had, me wist te ontkomen. Daarna vanuit de belly een 70tiger en op de rivier wist ik nog 2 prachtige bakken te vangen waarvan eentje met zeker dik over de 10 kilo gaat. Een machtige vis, wat m’n seizoen meer dan af maakt. Nee we stoppen zeker nog niet, blijven zoeken en nieuwe wateren ontdekken – niks mooier dan dat – vooral het grote water, wat ons blijft trekken – maar het blijft een magisch moment om zo’n dame even in de handen vast te houden. Enfin met een totaal van 8 pikes, was dit weer een dagje om in te lijsten. Tot horens!
Gr. Edwin

5 thoughts on “Monsterpike(s) 2014 – 2

  1. cornelis says:

    Prachtig weer… jullie zijn echt de pioniers onder de snoek vissers met de vliegenlat op groot water. En oh wat is dat mooi en verslavend… grt. Cornelis

  2. Brian Elward says:

    Thanks heren, was echt weer een super dagje op het water en wat een prachtige vissen. Heb de geheel dril van die monstersnoek gefilmd……soort van achteraf het knopje een maal te vaak ingedrukt, oeps. Ach we vangen er nog wel een keer weer een, lol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *