Mac Adventure – review Dyckers

De oplettende Dyckers shop bezoeker had het al opgemerkt, met natuurlijk de nodige vragen, sinds kort is er een nieuw bellybootconcept van Mac Fishing gelanceerd. Een kruising van 2 werelden, de pontoonboot en de bellyboot. Je kunt makkelijk snel varen met de peddels en toch goed manouvreren met de flippers. Tenminste dat vertelde Wim van Mac Fishing me, tja en met de nodige twijfels moest het er toch van komen, want een bijzondere boot is het zeker. Dus afgelopen zaterdag de tijd genomen om de Mac Adventure volledig te testen op het grote water en ik kan jullie zeggen, ik ben om. Er waren de nodige twijfels over de flippereigenschappen, maar het gaat perfect! Sterker nog de adventure doet niet onder van het flipperen met een normale bellyboot. Ik heb het gestest met veel wind en toch redelijk golven, vlak water, etc en je hebt en houdt een uitstekende controle over de boot.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de peddels erbij te pakken, zodat je snel naar hotspots kunt varen. Even de voeten op de band en gaan maar. Alhoewel het ook zeker wel lukt met de flippers gewoon in het water.

Met 13kg is de adventure wel zwaarder dan een normale bellyboot, maar het is door een aantal goedgeplaatste handvatten goed draagbaar. Interessant is dat er voor lange afstanden optioneel wielen bijgeleverd kunnen worden, zodat het snel en makkelijk te vervoeren is.

De boot is gemaakt volgens het Zodiak principe en zonder bladders. Eigenlijk kan die niet lek gaan. En dat is wat mij betreft toch echt een groot voordeel, zeker als je de grote meren opgaat. Want vroeg of laat gaan de bladders van IEDERE bellyboot naar de &%&%^ en dat is shit. Altijd nog wel plakbaar door gebruik te maken van bijv. aquasure of stormsure, maar eenmaal het hek van de dam…tijd voor nieuwe bladders dan. Met deze boot heb je hier geen last van, echt top.

Je kunt makkelijk een fishfinder kwijt, je dozen en camera in de zakken en wat al niet meer, genoeg ruimte over.

Wat voor mij ook een groot voordeel is, is dat de boot makkelijk en snel op te pompen is via het Summit Valve Systeem. Werkt top! De boot is sneller opgepompt dan een normale bellyboot.

Ook kun je er een mooi klein pakketje van maken zodat het bij het opbergen niet al teveel ruimte inneemt, erg prettig. Waar niet over gesproken wordt in de onderstaande intructiefilm van Wim, maar wat ik in de praktijk erg fijn vind is het feit dat de boot nauwelijks water opneemt bij het opbergen. De meeste bellyboten hebben een soort doek erom heen die lang nat blijft en in de auto op m’n zeil die eronder ligt behoorlijke plassen laten liggen. De Adventure heeft dat veel minder, omdat het water er direct afglijd. De naam had wel wat kleiner op de boot gezet kunnen worden, maar alla. Overigens kun je vrij makkelijk er iets overheen zetten mocht je dat willen. Overall is het echt een aanvulling op het hedendaagse verkrijgbare assortiment bellyboten en pontoons. Je kunt er gewoonweg meer mee, grote afstanden, sneller verplaatsen en met het leeg laten lopen van 1 deel past die ook nog in m’n auto. Zoals ik al eerder zei, ik ben om en je zult me dan ook de komende jaren met deze boot op het water kunnen vinden.

Enfin de eerste snoeken zijn binnen met de boot, hieronder vind je nog een instructiefilm, de boot en het vervoersysteem zijn op voorraad bij Dyckers en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust of kijk op de shoppagina:

http://www.dyckers.com/Belly_boaten/Mac_Fishing_Hi_&_Dry_Adventure

3 thoughts on “Mac Adventure – review Dyckers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *