Dik, Dikker, Dikst!

Telefoontje van Thomas. He Ed, de drang is nu toch wel echt groot om ff te gaan. En wat een weertje man! En prachtig weer was het afgelopen weekend. Dit is toch geen winter en van mij hoeft die er ook niet meer te komen, super zo. Desondanks onderschat het niet, want de watertemperatuur ligt toch wel op 2-3 graden nu, perfect voor de Big Mama’s, die komen echt los. Nog net even voor de paai volvreten en er zijn ook al de nodige dikke dames gevangen.

En zo kwam Thomas zondagmiddag al scheurend de straat binnen. Geen tijd te verliezen, want veel tijd hebben we vanmiddag niet. De belly ligt wel achterin bij hem, maar al snel hebben we besloten om het vanaf de kant te doen. Op zoek naar die grote dikke rivierdames. En tijdens de rit vertel ik Thomas hoe dik ze nu kunnen zijn, tegen het gewicht van grote karpers aan, deze dikke riviersnoeken. Hij kijkt me een beetje ongelooflijk aan en gelijk heeft die. Als je ze niet in het echt gezien hebt, dan blijft het toch wel een beetje een lariekoek verhaal, tenminste zo klinkt het…

Totdat meneer zijn 5de worp maakt, met de Cross8, een Sixth Sense 7/8 di3 lijntje en aan het eind de Kers20. Holyyyy hoor ik hem roepen en loop naar hem toe. Die lat staat goed krom zeg, prachtige dril. En Thomas brengt geconcentreerd, langzaam maar zeker de snoek pompend naar hem toe. Ik zie de spanning op z’n gezicht, want we hebben nog niet echt een idee wat er boven water gaat komen. En dan verschijnt de eerste glimp, ik kan me niet inhouden, kooooolere zeg wat een kalf. De lengte is nog te overzien, prachtige metervis, maar die dikte, allemamachtig. Daar staat er een te shaken, in het lipje gehaakt…als dat maar goed gaat.

De eerste poging gaat mis. Maar de 2de is het raak. Snel in de kiewgreep en Thomas kan een vreugdekreet niet onderdrukken. Wat een megadikke snoek zeg. En nu snap ik het zegt ie…wat ongelooflijk dik.

Genieten op en top zo met z’n 2en. Even later pak ik nog een prachtige snoek die een paar centimeters kleiner is, maar ook al zo ongelooflijk dik. Paar fotootjes en terug mag ze. We vissen nog even door, maar het is goed zo en besluiten richting huis te gaan om daar de middag af te sluiten met een biertje. Gr. Edwin

3 thoughts on “Dik, Dikker, Dikst!

  1. Rein Bijsterveld says:

    Mannen wat een plaatje van dames …………. geweldig.
    Nog groter en het word Powerlifting Nederlanse kampioenschappen top.
    Rein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *