En daarom is het…

zo verslavend!

Daar waar een aantal van me maten de laatste weken zo af en toe eens een heerlijke “warme” foto doorspelen van hun avonturen uit de tropen, kan ik het niet laten. Zeker niet na de “Merenspecial” van de VNV die vanmorgen door de bus kwam, het mooie najaarsweer, ietwat bewolkt, niet al teveel wind. Ik moet en zal vanmiddag even op pad, het grote water op. Laatste weken een paar korte sessies gedaan, maar echt los zijn ze nog niet. Het is echter die drang, naar de rust, na een drukke werkweek, m’n gezinnetje, sinterklaas en wat al niet meer.

Zo rond 14.00 kan de middag middels een flinke slag met m’n flippers starten. Het water is redelijk helder. Geen kip op het water, behalve de vele watervogels die de meest vreemde geluiden maken. Ik moet het maar bezien, tis wel erg rustig.

Na een kwartiertje peddelen zie ik nog steeds weinig prooivis op de fishfinder. In de verte duiken wel wat futen. Een paar aalscholvers vliegen over. Geen aanstalten om hier in de buurt te duiken. Dat wordt een taai daggie, mompel ik nog. Rond 14.30 is het dan toch raak, een leuke dril aan de Cross 10 en na een snelle foto uit de hand wordt de 70tiger gereleased. De 0 is eraf. Onverwacht, niet al te groot, maar zeker welkom.

En dan gaat het los.
Ik heb tot 16.30, zou achteraf gezien graag nog even tot in het donker doorgegaan zijn. Verplichtingen roepen. Maar dat mag de pret niet drukken. Wat een heerlijke middag op het water. Dit is waarvoor ik toch elke keer weer die stap in dat koude water maak. Je hebt van die (mid)dagen.

En vandaag was er weer eentje om in te lijsten. 6 prachtige snoeken. De ene lang en nog niet heel dik, terwijl de andere dame al een mooie buik heeft opgebouwd. Krachtig de lat flink kromtrekken, waarbij de laatste dril ongekend was. Twee flinke runs door de slip heen, o zo sterk. Zo zie je het niet vaak. Enne die eerste wat kleinere was waarschijnlijk het startsein voor de mama’s, want daarna alleen maar prachtmaten gevangen. Wat een middagje weer. Hoe taai het vaak kan zijn, des te losser kan het soms zijn. Super! Groet en fijn weekend, Edwin Kerssies

3 thoughts on “En daarom is het…

  1. Robbert Zalm says:

    Lekker.
    BEn afgelopen zondag zo’n 2 uurtjes op een gat bij Westervoort geweest. Ook hier Futen en aalscholvers en ……ijsvogeltjes. Helaas moest ik te water zonder dieptemeter. Ik denk dat mijn accu leeg is. Nog even testen. Helaas geen snoek. Maar het jeukt wel hoor. En dan helpen die foto’s niet echt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *