Tussen al het geweld, hollandse schoonheden.

Want daar blijven we toch een zwak voor hebben. De Esox Lucius, die zoals een kennis van me zo mooi verwoorde na een gesprek over tuna; snoek kan je zo lekker gemeen aankijken… zo van probeer ‘t eens…

En na 2 demo’s over het vliegvissen op grootwater bij de vliegvisclubs te Venlo en Kampen afgelopen week, vond ik vrijdagmiddag de tijd om er zelf op uit te trekken. Bellyboot, fishfinder, Cross 10, de sixth sense 8/9 di7 zinklijn en een doosje van m’n favostreamers, waaronder natuurlijk de kers20. Zo moeilijk is het allemaal niet en je kunt betrekkelijk snel de spullen in orde maken. Eenmaal op het water is het zoeken, peddelen dus, zoeken naar scholen vis die zich in deze tijd op de dieptes verzamelen en die afvissen met de snelle zinklijn. Bij voorkeur taluds afwerpend en af en toe pak ik nog wel de ondieptes mee waar ze druk aan het jagen kunnen zijn. Zo ook die vrijdagmiddag, het bijtuurtje is aangevangen. In anderhalf uur tijd krijg ik 4 mooie aanbeten, waarvan er uiteindelijk 3 verzilverd worden. Eentje van rond de 70, een mooie achter in de 80 en als afsluiting een moddervette die zeker achter in de 90 loopt maar wellicht over de meter gaat, tis prachtig zo, meten gaat nauwelijks vanuit de belly en ik vind het wel goed. Dit verveelt nooit, ik geniet. Niet alleen van de snoeken, maar van het wijdse water, de vele watervogels en alles om me heen, mooi man.

Gisteren had ik weer even de tijd om op pad te gaan en aangezien dit toch echt de periode is waarbij er mooie aantallen gemaakt kunnen worden, ligt de belly weer snel achterin de auto. Door de vele regen is het water op een flink aantal stekken zo bruin als soep. Gelukkig zijn er toch nog plekken te vinden waar het enigsinds helder is en daar gaan we aan de slag. Wat een pokkeweer vandaag zeg, ik heb toch liever bewolking of een licht zonnetje in deze periode, maar alla, we zijn er nu toch. De vis blijkt lastiger te vinden dan afgelopen vrijdag, maar toch komen er nog 3 kortstondig in de bb. En zo loop t de teller al weer aardig op dit seizoen. Nog geen echte big mama’s maar die komen wel, als je maar lang genoeg doorzet.

Mocht je ook interesse hebben in deze manier van vliegvissen, maar niet precies weten hoe te starten, schroom dan niet maar stuur me een mailtje en we zullen je met zeker op weg helpen.

Gr. Edwin

3 thoughts on “Tussen al het geweld, hollandse schoonheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *