DSW’13 & DSC’13; hard, ruig en meedogenloos. Maar bovenal super gezellig!

Het zit er weer op, Dyckers Seabass Weekend 2013 & Dyckers Seabass Competiton 2013, fly only natuurlijk. Het was hard, knetterhard. Bij aankomst vrijdagavond op de basislocatie kwam de regen al met bakken uit de lucht en trok de wind flink aan. Gelukkig had Arno een zeil bij zich (dank!), zaten we daardoor droog en rond 20.00 uur was de weekendclub zo goed als compleet met 31 man + 4 man organisatie. Het was direct een drukke boel, met veel gezelligheid. Bekenden en nieuwe gasten ontmoeten elkaar, altijd weer mooi om te ervaren.

En dan was daar de Dyckers Seabass Competition 2013, waar alle weekend deelnemers automatisch aan deelnemen en welke startte op vrijdagnacht om 0.00 uur en eindigde op zondagmiddag om 12.00 uur. Vorig jaar was er bij de wedstrijd die op dezelfde wijze plaatsvond, in de vrijdagnacht niks gevangen. Destijds werden de eerste zeebaarzen aan de vliegenhengel pas gevangen bij het ochtendklaren. Ons idee was dan ook dat er dit jaar weinig deelnemers in de vrijdagnacht zouden starten. Zeker ook vanwege het feit dat vrijdagnacht barre slecht weer werd verwacht met hevige windstoten en flinke buien. Niets was minder waar. Een groot deel van de deelnemers stonden om 23.55 uur weer klaar om op pad te gaan, achter de zeebaars aan, prachtig om te zien. Door weer en wind en met notabene – naar wat later bleek – ook nog inclusief controles van politie, de nodige glijpartijen en wat al niet meer. Niet voor niets. Er werden in de vrijdagnacht al de nodige zeebaarzen gevangen en bij het ochtendgloren was snel duidelijk dat de wedstrijd echt van start is gegaan. Fanatiek op en top. Doorweekte koppen, wallen onder de ogen, snel eten, soms even een kort dutje en daar gingen ze weer. Bikkels.

Prachtfoto van Vincent Derks.

En die maasvlakte heeft weer prachtige geheimen prijsgegeven. De zeehonden die in steeds grotere getalen aanwezig blijken te zijn. En dat terwijl ik vorige week zelfs 2 bruinvissen voor de eerste keer aldaar heb gezien. Natuurlijk het prachtige onderwater leven. En de drukke industrie boven water. De wind was heftig, zeer heftig. Wat ervoor zorgde dat er op vele topstekken nauwelijks gevist kon worden. Het bruine water van de vele regenval de afgelopen dagen en het opstuwende zeewater zorgde ervoor dat de verwachtingen niet te te hoog waren. Het was maar de vraag of we de 32 zeebaarzen van vorig jaar – met destijds pracht(zeebaars)weer – zouden overtreffen.

WINNAARS DYCKERS SEABASS COMPETITIE 2013.
De volledige resultaten en aantal vangsten worden binnenkort bekend gemaakt. Nummer 1, 2 en 3 willen we jullie natuurlijk niet onthouden, dus bij deze. Een topresultaat met 31 deelnemers. Overigens heeft wederom het formaat baars voor de top posities gezorgd. Er waren de nodige deelnemers die een mooi aantal zeebaarzen wisten te vangen, maar veelal tussen de 40 en 50cm of sommigen wisten de scholenbaarzen van rond de 30cm te vinden. Echter er zijn drie 60plussers gevangen, waarbij nummer 1 op precies 60cm bleef steken, maar met een totaal aantal van 20 zeebaarzen de absolute terechte winnaar is geworden. Nummers 2 en 3 wisten beiden onder andere een prachtbaars van 61cm te vangen, gecombineerd met een aantal andere zeebaarzen zorgde die grootte ervoor dat ze hoog bleven staan in het klassement.

Via deze weg willen we de winnaars feliciteren met de prachtige prijzen bestaande uit een Hatch Finatic 7 plus vliegenreel, een LOOP Cross S1 Flatsman 9ft #8 en een Cliffs Buggerbeast met Hatch Shirt.

1. Roel Bruijn – 60 punten
2. Jasper Vos – 29 punten
3. Bert Jans – 28 punten

Een nieuwe nummer 1 en 2 ten opzichte van vorig jaar. Knap van Bert Jans om nogmaals in het topklassement terecht te komen! De titelverdedigers van 2012 Yuki Boon (1) en Sami Effrat (2) waren er dit jaar ook weer bij. En hebben wederom goed gevangen, maar net niet goed genoeg. Sami wist flinke aantallen te vangen, maar vooral kleintjes. Wel een grote varieteit met finten en een zeeforel erbij. En Yuki heeft een aantal grote vissen gelost, jammer man, (en zo zijn er nog veel meer verhalen maar die komen wel) want tezamen met zijn gevangen zeebaarzen was die anders zeker weer hoog ge-eindigd.

Roel is de absolute terechte nummer 1 met de meeste zeebaarzen, namelijk 20 stuks, wat een super resultaat is, klasse! En Jasper de 2de met een paar mooie vissen, waarbij de 61 de kers op de taart was, top! Mannen, nogmaals gefeliciteerd, hierbij wat foto’s en een dezer dagen dus een compleet verslag van dit prachtige, harde weekend. Tot volgend jaar!

De winnaars

De prijzen

Nr. 1: Roel Bruijn

Nr. 2: Jasper Vos

Nr. 3: Bert Jans

En de groepsfoto van de weekendgasten

Binnenkort dus meer info en foto’s.
Gr. Edwin, namens de gehele organisatie Mirjam van Dijk, Brian Elward en Sander van der Wal

7 thoughts on “DSW’13 & DSC’13; hard, ruig en meedogenloos. Maar bovenal super gezellig!

 1. Jasper says:

  Ik moet nog steeds een beetje bijkomen van die fantastische prijs! En ben óók nog steeds doodop en gehavend van het doorvissen in zware omstandigheden. Maar wat was het fantastisch. Supergezellig, ongelooflijk goed georganiseerd (ten allen tijde kon je eten en drinken pakken en de bbq was fenomenaal, evenals de tenten en gewoon de inzet van het Dyckers team), en vooral ook uitdagend. De spannendste “wedstrijd” van Nederland, want eigenlijk is het meer een happening. Iedereen kan op zijn eigen manier vissen en toch nog goed scoren. Mensen leerden enorm veel van elkaar en leefden met elkaar mee. Subliem.

 2. Bert Jans says:

  Jajajaja, nu weten we het wel Jasper dat je die mooie Cross gewonnen hebt, waar ik mijn zinnen op gezet had na die mooie 61-er van vrijdagnacht.;-) Maar hij is verdiend en je van harte gegund! Had ik die baars van vrijdagmiddag maar op zondag moeten vangen.
  Ook ik heb genoten van een heerlijk weekend! Dankzij perfecte organisatie en een mooi stel mensen!

 3. Jasper says:

  Ja Bert, de komende twee jaar wordt je gewoon 2e en de twee jaar daarna win je ‘m gewoon.
  Je had gewoon pech, was al zo goed bezig voor de wedstrijd. En je bent de enige bikkel die dior ‘s nachts doorzetten nog zo’n grote bak ving!

 4. Gijs Mulder says:

  Hard, ruig en medogenloos was de werkdag maandag! Kapot aan het einde van de middag…
  Het weekend was gewoon weer fantastisch waardoor de vermoeidheid wel weer meevalt. Het was weer superstrak georganiseerd met gezellige deelnemers, op naar volgend jaar.
  Gr. Gijs.

 5. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Moet je de type stek er ook even bij vermelden Cornelis. De stek waar Roel – laat ik het zo zeggen – veel is geweest, lag het weekend helemaal vol met scholen baars. Meerdere deelnemers hebben die plek gevonden zondags. Sander en ik zijn er zondagavond in hevige storm nog ff geweest van 19.30 t/m 20.15, Sander had er 2 en ik 5 in dat korte tijdsbestek…allemaal aan ep streamers. Ik wilde proberen om de grotere uit te zoeken dus heb eerst met 15cm ep streamers geprobeerd maar na de zoveelste misser, toch maar over gestapt naar 10cm en toen was het raak. Binnen een half uur 5 en toen vonden we het welletjes, echt tijd om naar huis te gaan. Alleen juist die stek is er een die zich uitstekend leent voor clousers en zelfs met zware zinklijnen. Hoeft niet, kan. Er is – buiten een paar meter stenen voor de kant – een complete zandbodem, geen steen te bekennen. En het loopt rap naar grote diepte. Dat komt niet veel voor in dat gebied. Maar zoals gezegd wel voornamelijk een echte kraamkamer.

  Voor de statistieken, de 2 grootste baarzen zijn met ep gevangen en plek nummer 2 t/m 10 ook met ep.

  Desalniettemin prachtresultaat van Roel op clousers! Zo zie je maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *