Uurtje buiten spelen…

Gisteren eindelijk lekker weer, na een paar weekenden druk met de tuin bezig te zijn, was er nu tijd om even de wateren rondom het huis af te struinen. Het zonnetje scheen, dus ik verwachte eigenlijk wel vis te spotten, die van de grote plas tussen de huizen trokken.

Bij het eerste hoekje, zag ik gelijk al een tiental vissen in de oppervlakte liggen, genieten dit!
Ik wierp de grootste van het stel aan en deze nam de carpbol vrijwel gelijk, de vis spoot ervan door.
Nadat de hele vliegenlijn eruit was, viel de boel slap, lijnbreuk, balen, vliegenlijn weg en vis weg…

Snel naar huis en een nieuwe lijn opspoelen. Boel weer in orde gemaakt en verder vissen.
Een hoekje verder zwom een mooie spiegel, aanwerpen, nu met een San Juan worm, hij pakte hem meteen, bam het wijd op. Na een fantastische dril kon ik een mooie spiegel landen. Ik heb nog tijd over, en ga terug naar het eerste plekje, daar lagen ze nog. Vanachter het riet werp ik voorzichtig een mooie schub aan, prachtig gezicht is dat toch, als je de vlieg naar binnen ziet gaan. De vis mocht ik onder toezicht van een buurjongetje landen, altijd leuk een uurtje buiten spelen.
Gr. Leon

2 thoughts on “Uurtje buiten spelen…

  1. Brian Elward says:

    Tis daar echt top met karpers daar in Lelystad, ga zo door man! Leuk beschreven en mooie ervaring. Wellicht ook een keer die kant op

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *