Openingsdag +1

Gisteren kon ik op een of andere manier niet de interesse krijgen om fanatiek te gaan snoeken, ik had het even op karper geprobeerd maar ook daarmee had ik het na 2 sloten had wel gezien.

In de avond zag ik de vis van Edwin en die bak van Martien langs komen op facebook en toen begon het toch weer te prikkelen. Ik had zin om met de bellyboot op pad te gaan en weer de #10 ter hand te nemen. Via Facebook sprak ik met Martien af om een ochtend/middagsessie doen bij een veenafgraving bij mijn in de buurt. Op dit soort plassen weet je tenminste dat het water niet troebel zal zijn door regenval. Om 10 uur aan het water afgesproken en om half elf stapten we het water in. De wind stond er goed op en creëerde mooie windstromingen. Fishfinders aan en peddelen. Binnen enkele meters hingen we al boven de 6 meter en direct zagen we de eerste baitschools op het beeldscherm verschijnen die op 4-5 meter van de transducer zaten.
Na die lokalisatie kon de eerste aanbeet niet uitblijven. Ik liet de streamer, uiteraard zo’n paarse rakker, op diepte komen en begon met langzame rukken naar binnen te strippen. Ver kwam de streamer niet, met een forse beuk werd mijn lijn gestopt en kromde de hengel zich in een hoepeltje. Het gebonk was duidelijk in de diepte te voelen, de snoek bleef eerst op diepte maar kwam daarna met tegenzin naar boven. Een krachtig beest voor zijn maat. Tot 2 maal toe kwam hij uit het water, lichaam dubbelvouwend en kopschuddend. Na een laatste duik kwam hij omhoog en kon ik hem landen. De eerste van het seizoen was een feit, ik schatte hem 75 cm. Martien was al snel langszij en maakte en paar mooie foto’s.

We visten de zuidkant af van de plas, daar waar de wind op stond. Overal was het hetzelfde beeld, veel witvis op 4-5 meter diep op de overgang van ondiep naar dieper. De snoeken lagen er omheen of op het ondiepere deel. Martien haakte de eerste op een ondiep deel, prachtig om te zien hoe zo’n snoek uit zijn schuilplaats knalt om je streamer te onderscheppen. Al met al een schitterende visdag en met een totaal van 11 gelande snoeken samen en een paar gemiste aanbeten een pracht seizoensopening.

Nou ja opening, Martien had gisteren al een mooie bak van een dame die over de bellyboot heen hing.
Mocht het weer slecht blijven dan zou ik zeggen, trek de bellyboot en fishfinder van stal en zoek de snoekwatertjes weer op! Gr. Brian

One thought on “Openingsdag +1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *