Perca mi amore (2)

Diegene die de blog al langer volgen, weten het. Een aantal jaren terug was ik veelal op een grote plas te vinden met de bellyboot achter de baars aan. De laatste jaren is deze visserij wat mij betreft een beetje in de vergetenheid geraakt, maar van de week ‘s avonds had ik weer eens tijd.

De Cross 6 met di7 zinklijn en een drijvende lijn voor als ze in de oppervlakte jagen gaat mee, de lowrance elite 4x fishfinder en voor – je weet maar nooit en als ik zin heb – de snoek de 10. Rond 20.00 uur lig ik er eindelijk in. Het water ligt er prachtig bij en snel wordt me duidelijk dat dit toch wel een echte mooie visserij is. In het verleden deed ik het met een oude eagle cuda dieptemeter en dat ging best wel hoor, maar nu krijg ik pas echt een goed zicht van de bodem. Eerste stuk is kaal, met her en der een visje. En dan is het raak, een flinke school onder me en dat betekent op deze plas vaak baars. Niet veel later voel ik dan ook de eerste tikjes. En ja hoor hangen maar…super zeg, toch wel gemist. Ze liggen nog vrij diep op 5-6 meter, maar vooral de 30plussers trekken de 6 goed krom. Het is genieten en na 15 stuks stop ik maar met tellen, prachtige visserij, niet alleen maar mooie jongens, ook baarsjes van net in de 20 vergrijpen zich aan de ep streamer van toch wel redleijk formaat. De 38 cm vis is de mooiste van de avond. Heerlijk zo, baarzen met de vliegenlat. Gr. Edwin

One thought on “Perca mi amore (2)

  1. Robbertzalm says:

    Machtige vissen die baarzen. Ik vang ze gek genoeg vaak alleen maar op speldaas imitaties (meestal Peter Ross) en niet op de wat grotere EP streamers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *