Mooi weer dus buiten spelen!!

Vanochtend bij het hond uitlaten was ik al even langs wat sloten gefietst en had een 6-tal karpers gezien. Vanmiddag gewapend met hengel en carpbollen terug. Ik zie wel wat zwemmers maar geen stilliggende of azende vissen. Ik probeer 2 zwemmers aan te werpen maar die geven gas bij en laten de bol links liggen. Loom in het zonnetje loop ik achter de zwemmers aan en kom weer in het hoekje waar ik vrijdag met Michiel een zonnende karper hadden proberen te vangen. Het lukte toen niet omdat het versgebonden carpbolletje maar niet wilde zinken. Onder hetzelfde leliebed ligt nu een beste karper te zonnen. Het is een schub en met een klein worpje laat ik de bol zo’n 50 cm voor zijn neus te water. Hij bekijkt het bolletje in alle rust maar besluit hem niet te proberen. De bol ligt al een minuut of 10 voor zijn neus als er nog 4 karpers bij komen in het hoekje. Het zijn mooie vissen maar wel wat kleiner, ik schat ze op ruim 20 pond, 3 schubs en een spiegel. Ik trek de bol weg voor de neus van een van de nieuwkomers en werp opnieuw in. De bol land op oog hoogte van de grote vis en een metertje voor de bek van een wat kleinere die er loom op afzwemt. Net voor-ie erbij is draait de grote zijn kop en slokt het bolletje op. Het wakertje trilt even, boem, hangen en de sloot staat op zijn kop. De Loop S1 Cross #7 trek ik volledig krom op de wegspurtende vis en rem de reel met de hand. De backing komt in zicht als ik hem pas weet te keren. De rest van de knokpartij is met een hoepelronde hengel man tegen vis. Staand in het water geniet ik met volle teugen en na een minuut of 20 geeft de vis zich gewonnen en laat zich het net inloodsen. Het past net! Ik bel mijn meisje om foto’s te komen maken en weeg ondertussen de vis: 35 lbs!

Groet Marc

2 thoughts on “Mooi weer dus buiten spelen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *