Op pad in Zuid Frankrijk (2)

Update van Marcel die zich uitstekend vermaakt in Zuid Frankrijk. Dank Marcel voor het delen!

Hoi Edwin,
Was het aan zee erg moeilijk om maar een vis te haken, echter op de riviertjes lukt het beter, al is het zeker niet makkelijk nu. Veel bloesem en pluizen op het water, waardoor het met de droge vlieg op kopvoorn een stuk moeilijker is.

Maar wanneer de sedge goed word aangeworpen gaat het perfect. De aanbeten zijn om soms een hartverzakking van te krijgen, hard en vaak wordt de vlieg met een sprong uit het water genomen.
Redelijk wat aanbeten gaan dan ook verloren daar de kopvoorn in zijn gulzigheid mispakt. Even is het balen als hij mist maar ook heeft het wel wat om zo’n torpedo door de lucht te zien gaan.

Het vissen in Nederland is zeker mooi, maar hier in Frankrijk met die heerlijke riviertjes en die schilderachtige plaatsjes, geven je toch wel dat extra mooie aan het vissen. Als je dan ook nog eens met echt lekker materiaal staat te vissen heb je het helemaal naar je zin, wat een hengel die Loop Cross S1 is ze prijs meer dan waard!! En geen spijt dat ik hem heb aangeschaft. Morgen gaan we het op de forel proberen, hopelijk met wat succes kan ik weer wat leuke visjes op de gevoelige plaat zetten. Gr. Marcel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *