Eindelijk daar komen de schubs.

Ik heb wat met schubs. Natuurlijk zijn die spiegels prachtige vissen, de projectjes wat minder mijns inziens, teveel uitzetgehalte, maar de oudere soms niet te traceren vissen zijn prachtig. Echter die schubs en dan vooral die lange slanke monsters, duikboten die soms langs me komen, slagschepen zijn het soms, man wat een vissen zijn dat. Maar niet alleen die, maar ook die lange wat dunnere met die megaflappers, staarten dus, 1 brok spieren. Ik heb er iets mee. Wild, dat is het woord. Het is eruit. Hoe wilder de vis, in alle vormen, kracht, maar ook figuurlijk, des te mooier de uitdaging is. De zeebaarzen zijn wild, de pikes, en de schubs – alhoewel lang niet altijd – toch wel wild. Een ruisvoorn ook, mooi man. Ik heb er iets mee…

Vanmiddag even de tijd om te struinen. Het weer is nog steeds niet echt super. Er komt zowaar een snoekdrang zo met die wind en de miezerregen. Het voelt wel wat warmer aan dan de laatste dagen. Dus toch maar eens op pad. Ik verwacht er weinig van.

De eerste 100 meter zie ik dan ook weinig activiteit. En door de afwezige zon, heeft de costa ook weinig nut. Langzaam benader ik een stuk waar de wind geen vat op heeft en het water er als een spiegeltje bij ligt. De stappen worden kleiner en ongemerkt ga ik me meer focussen op de mogelijke aanwezigheid van azende vis, karpers wel te verstaan. Een voorntje pakt vliegensvlug een bibio van de oppervlakte. Mooi gezicht. Af en toe lijkt het alsof ik wat bellen zie maar het zijn kleine vliegjes die eitjes aan het afzetten zijn. En dan, toch in een uithoekje zie ik wat meer rimpelingen. De stappen worden nog kleiner en het sluipen is begonnen. In gebogen houding struinen we nu. Wat mooi is dit toch. Ik heb de carpbol nog niet geworpen, maar besluit nu na een half uur wandelen toch maar eens de lijn op lengte te maken. De bellen worden heviger en het is duidelijk azende vis. Karper kan niet missen. Paar valse worpen, iets te ver naar links, pak de lijn op, nog een valse worp en nu er mooi overheen. Even af laten zinken. Duurt nog geen 5 seconden en daar gaat de verklikker er als een streep vandoor. Wat een snelheid en wat mooi is dit toch. Gr. Edwin

2 thoughts on “Eindelijk daar komen de schubs.

  1. Robbertzalm says:

    Jihaaaaaa !
    Gisteren weze skaten van Vleuten naar Amsterdam. Bij Wilnis ook wat mooie watertjes gezien met bellenplakaten. Een uitnodiging om daar eens het geluk te beproeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *