Eerste keer tropisch vliegvissen, en hoe…

Eindelijk is het zover, na veel tips, het aanschaffen van het benodigde materiaal en vele veelbelovende verhalen over gierende reels, thanks Ed!, de eerste keer vliegvissen op bonefish in de tropen, vet!!!!!

En daar struinde we dan met z’n tweeën door kniediep kraakhelder tropisch water met een bijna spierwitte bodem, het eerste uur niks te zien, en waar moet je nou echt precies op letten, onzekerheid slaat toe, zou ‘t echt gaan lukken? vragen we aan elkaar….
En dan net als we wat te ver uit elkaar staan zie ik een zilveren vin of staart boven het water uitkomen meteen gevolgd door een klap waardoor precies te zien was waar de bone zat. Beetje zenuwlijer begin ik te gooien en kom ongeveer een meter met m’n shrimpie voor de vis terecht, rukkie, strippie, strip, geen reactie, ditzelfde nog een keer, en dan bam! een ruk van jewelste gierende slip, hartslag van 200 en beng het hele zooitje eraf @##**&!!!!! WTF was dat?? Zeker 70+, niet normaal wat een power, maar dit gaat in ieder geval lukken daar waren we beiden van overtuigd.

De tweede dag konden we vanaf de vroege uurtjes beginnen en het echte schouwspel meemaken, wadend tussen tailende bonefish in groepjes van zo’n 5 tot 10 stuks en op een afstand van ong 20 meter. De eerste paar keer iets te gierig, en dus spooked, werden we alsmaar voorzichtiger. Rustig aanwerpen, op de knietjes soms, wachten tot ze dichterbij komen, en dan een ruk, eentje vertrekt uit de school, staart gaat onder en BAM , Danny met z’n eerste bonefish, en gieieieren die slip en dan die kop van je maatje, jajaaaaaa, het leven is af en toe echt mooi op dat soort momenten.

Zo gaan we iedere ochtend van 0700 tot een uur of 1300 door en hebben echt schitterende dingen meegemaakt, zoals die Permit die plots op 5 meter afstand tailend aankwam, krabbetje eraan en twee meter voor de vis gooien, precies goed en dan op een metertje afstand van de krab besloot een Stern ook interesse te hebben in een rubbere krab, plons en weg permit, stonden we weer, beeeeetje te schelden, maar mag geen naam hebben verder…….

Ook op dieper water, met een EP streamertje en stalen onderlijntje geprobeerd op snook en kleine Tarpon, een volle beuk vanuit de diepte, en dan komt er een bonefish tevoorschijn, huh??

Iedere dag na het vissen reden we terug naar het strand om lekker te chillen met Danny’s vrouw en dochters, drinken, eten, lachen, visverhalen waar ze alledrie echt op zaten te wachten, huhhmm, helemaal top was ‘t!!

En dan nog heel even dit, ook polderbones doen ‘t weer super! Ieder twee, drie mooie schubjes hadden we er vorige week al, Danny flikt het gister gewoon om er 7 te pakken, en ik 0! Het leven is echt mooi!!!

Gr. Yuki & Danny

5 thoughts on “Eerste keer tropisch vliegvissen, en hoe…

  1. Brian Elward says:

    jullie maken me jaloers mannen, geweldig gedaan en gefeliciteerd met de eerste bones. Knap werk, bij mij duurde het meerdere trips eer ik mijn eerst mocht landen. Maar jullie hebben al aardig wat spot ervaring opgedaan met karper vissen en die fishsense zit er bij jullie wel in! Nu hooked op het tropisch zoutwater vissen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *