Ultrakort weekendje noordwaarts

Plingggg, vorige week maandag, berichtje van Sander. Of we nog zin hebben om aan te haken in het huisje wat hij samen met Henk-Jan geboekt heeft voor 4 dagen aankomend weekend. Fuunse kust, Denemarken. 600km noordwaarts vanuit Zwolle. Oeii. Wel zin, maar of het lukt om wat zaken te regelen i.v.m. m’n gezinnetje?

Tevens kort contact met Brian en die had er ook wel oren naar. Een dag later was alles geregeld. Vrijdag rond 11 uur in de ochtend weg en zondagmiddag rond 17.00 uur weer richting Zwolle. Ultrakort dus. Nog even op vrijdagavond de vliegenlijn strekken, zaterdag een mooie hele dag en zondag weer een halve alvorens te vertrekken.

En na enkele files kwamen we vrijdag rond 17.30 aan. Snel naar de waterkant vlak bij ons huisje. En zowaar stappen er 2 andere mannen uit het water. Blijken Dyckers te kennen, zul je altijd zien en we maken een leuk praatje. Ze zijn er de hele week al en hebben beiden rond de 20 zeeforellen gevangen, mooi teken ik voor.

Na een korte waterdoop van mezelf, tjonge, wat een begin, hilarisch gelach van de heren die ook net komen aan tuffen van hun stek eind deze middag, schudden we elkaar de handen, gaan snel naar het huisje, wat zoals vaak weer goed geregeld is daar, nemen een biertje, en maken de spullen klaar voor een eerste korte sessie. Ik kleed me snel om. Plannen worden gesmeed. Morgen gaan we een trip maken naar een eilandje. Soms goed daar, maar vooral kans op grote zeeforel. Vanavond nog even naar de waterkant en zondag zien we wel.

Nou ik kan je vertellen, dat tripje naar het eilandje op zaterdag was enerverend. Rond de 10km in straf tempo doorgelopen om weer terug te komen bij de haven eind middag om de laatste boot terug te halen. Paar mooie stekken. Gelukkig wist ik nog een mooie zeeforel te pakken en nog enkele aanbeten plus wat lossers te forceren, want er waren een aantal van ons groepje die met 0 ervan af gingen. En dan is 10km lang. Hoe mooi het daar ook kan zijn. De zaterdag kunnen we toch wel als enigsinds verloren tijd beschouwen, jammer. Na die tijd zijn we zo kapot, dat er ook niks meer van vissen komt in de late avond.

Zondag daarentegen toch nog heerlijk gevist. Vele verschillende plekken aangedaan en goed gevangen. Over het geheel pakte ik voornamelijk 40tigers, een aantal 50tigers en enkele dertigers, mag niet klagen, 11 in totaal en zeker meer dan 30 missers. Ook nog een paar mooie vissen gelost, yup gewoon gelost. Ligt ook aan mijn manier van vissen, zeer snel en ik loop erg veel. Vis je trager, dan haak je meer van de aanbeten, maar in mijn optiek krijg je veel minder aanbeten. En dat was in ons groepje in ieder geval duidelijk een feit. Ach we hebben allemaal super veel lol gehad en een paar van die jumpers voor zo’n ultra kort weekendje is top. De Loop Cross S1 #6 blijkt een perfecte stok te zijn voor deze visserij in combinatie met een Loop Evotec 140 WF6 vliegenlijn. Die knalt er wel uit. (drijvend, voor 90% van de stekken perfect, soms kan een intermediate tip, of een intermediate lijn een uitkomst bieden bij dieper water onder de kust, of bij golfslag) Veel zwaarder moet je ook niet gaan, want ach dat wist ik wel van voorgaande trips die kant op, zo sterk zijn de zeeforellen niet, de entourage en alles erbij maakt het geheel wel af. Mooie omgeving, samen met vismaten, huisjes aan de waterkant en honderden stekken. Het was een fijne terugkomst na 8 jaar afwezigheid.

Voor de rest niet moeilijk doen. Een 9ft mono leader van bijv. Airflo (0x of 1x) of van Stroft (nieuw – deze heb ik dit keer gebruikt – binnenkort in de shop) met daaraan een tippet van Stroft FC2 0.25 van pakweg een halve meter, et voila…oja en dan de vlieg nog. Nou ik kan je vertellen, ik heb beide dagen maar met 1 shrimp gevist, op aanraden van wat kennissen moest het oranje zijn – dus vooruut dan maar, een nieuwe shrimp ontworpen met H2O SF Blend Orange en ja hoor die deed het…die deed het super. Binnenkort in de shop. Een Stripping basket, een net en een polaroid maken het af en zijn echt een must voor deze visserij.

Hierbij alvast de nodige foto’s van mijn kant, er zullen in de loop van de dagen nog wel wat foto’s volgen van de mannen die gisteravond teruggekomen zijn. Bedankt Sander en HJ voor het superontvangst, wederom een toptijd en uiteraard maat Brian – gelukkig ben je weer beter, kalote van de verloren zondag met ziekte – waarmee ik samen het ultrakort weekendje heb doorlopen. Al met al top genieten en het virus is weer aangewakkerd, dus wellicht dat er de komende jaren weer wat (ultra) korte tripjes die kant opvolgen. Die visserij ligt me wel. Lopen, knallen, werpen en af en toe zo’n zilveren rakker erachter aan. Gr. Edwin

3 thoughts on “Ultrakort weekendje noordwaarts

  1. Franklin Moquette says:

    Mooi resultaat!
    De zeeforellen zijn nog wel opvallend slank.
    Gaat weer kriebelen, Denemarken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *