FF vliegje testen in Noorwegen

Vorige week nam ik 1 van de vele zeeforellen die ik mocht landen mee naar huis om op te eten. Toen ik z’n maag open sneed bleken er 5 “brisling” (denk dat het sprot heet op z’n nederland) in te zitten. Gisterenavond voor het slapen gaan een immitatie in elkaar gedraait van ep. Vanavond tussen de sneeuw en hagelbuien door even laten zwemmen voor het huis. Kijken of er genoeg looddraad in zit, of hij mooi duikt bij de stop
en of hij rechter zwemt aan een lusje of dat hij beter rechtstreeks aan de lijn geknoopt kan worden.

Toch nog even een worpje in de stroomnaad bij het uit de stroomnaad komen een beuk en een sprong.
nog een paar sprongen en daar licht i op het wier. Plaatje en zwemmen maar weer. Nog maar een worp in de stroomnaad en weer een beuk en een sprong zelfde maat vis en ook die mag weer zwemmen. Nou vooruit snel nog even voor de sneeuw/hagelbui dichterbij komt. Worp iets verder stroomafwaards in de stroomnaad weer een beuk en een sprong snel bij de kant en haak eruit en zwemmen.

Snel naar huis rennen door de hagelbui.
Toch maar een paar “ep-brisling” meer gaan maken maar dan op betere haken 🙂

Gr. Johannes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *