Marc en Erik achter de windes…

De eerste keer voor deze heren. En t’is gelukt, klasse!
Het laatste jaar heb ik Marc en Erik leren kennen o.a. via Facebook en al snel werd duidelijk dat deze gasten hun vis wel weten te vinden. Niet gek natuurlijk kijk maar eens op http://www.eendagjevissen.nl , vissers op en top dus en snoekbaars in het bijzonder. Beide heren zijn in 2009 dan ook Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen geworden en dat wordt je niet zomaar. Zoals zovelen wil je op een gegeven moment verder en dan is de stap naar het vliegvissen zo gemaakt. In eerste instantie hebben ze zich afgelopen winter uitstekend vermaakt met de vliegenlat achter de snoek aan. Maar in het gesloten seizoen werd het dan eindelijk tijd om de 4 eens te gaan testen. Zaterdag had ik in het middaguur een afspraak bij Brian staan – op de route van Marc – dus nog snel even een TFO #4 afgeleverd, nadat vorige week al een Loop Xact #4, twee Loop Evotec 100 WF4 en een Loop Multi Light 3-6 waren afgelerd. Even bijkletsen. Kort de visserij doorspreken. En zondag zouden de mannen gaan. Gisteren dus. Eindelijk mooi weer.

Tot nu toe zijn de winde vangsten her en der nog niet je van het vanwege het koude weer. Maar het kon niet anders… mits je de juiste stekken kent, een goede setup, zware nimfen, dat is nu eenmaal nog zo, en natuurlijk weet wat je doet. Twee nieuwe verslaafden zijn een feit!

One thought on “Marc en Erik achter de windes…

  1. Brian Elward says:

    Super mannen dat het zo voor de wind(e) gaat met dat vliegvissen! Van de zomer ook maar zeebaars proberen en eerdaags de karper??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *