En na gister, toch weer de smaak te pakken…

En vanmiddag nog even 2 uurtjes erop uit. Tis pokkeweer, koud, regen, en ook nog best de nodige wind. De watertemp is 0,6 graden gezakt tot 5.4 graden en dat is toch nog steeds een stuk aangenamer dan de afgelopen weken. Het maakt het bellyboten prettiger en twee uur is makkelijk vol te houden. Had graag langer gegaan, maar het gezin roept. Het laatste half uur vond ik ze. Eerst een wat kleiner mannetje boordevol littekens van de mama’s, aalscholvers of beroeps, die direct in het water wordt gereleased. Een minuut of 10 later, na een worp richting talud, even af laten zinken, strip, strip, een beuk van jewelste.

Zonder aarzeling wordt de streamer – Kers20 – gepakt en de snoek neemt gelijk wat lijn. De Loop Cross S1 Flatsman #10 staat gigakrom en de snoek beukt erop los. Beste, kan niet anders, mompel ik. Snel de lijn op de spoel en de dril is heerlijk. In de regen, maakt niet uit, genieten. En wat is ze vet als ik de eerste glimp aan de oppervlakte zie. Prachtige dame. Snel een fotootje en dan mag ze weer. Later nog een mooie aanbeet, maar door onoplettendheid mis ik deze, een vette kolk achterlatend. Wil nog even door. Kan niet. De laatste keer dit seizoen? Kweet het nog zo net niet. Ze zijn nog niet aan het paaien en het weer is wederom shit. Zodra de volgende warme dagen aandoenen, gaan we echt over op de karper, wellicht ovm, (zee)forel of op zoek naar de eerste voorjaarsruizers. Nu nog even big mama time! Gr. Edwin

2 thoughts on “En na gister, toch weer de smaak te pakken…

 1. Arubaman says:

  Zo maatje,
  al was het de laatste van het seizoen, het was wel een legendarisch seizoen.
  Petje af voor de aanpak en uitwerking. Denk dat je er een serieus hoge lat hebt neergelegd en een totaal nieuwe stijl van selectief grote snoeken vangen hebt aangeboord!
  Chapeau en geniet van de volgende laatste(?) sessies. Met het koufront komende week zal het nog wel even kunnen.
  Ciao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *