Ff erop uit…nu het nog kan.

Afgelopen week al wat wateren bekeken of de karpers zich al laten zien, maar helaas nog niks kunnen spotten. Geen schim, geen belplakaat, geen bewegende rietstengel, nog even wachten dus. Ook is er de drang naar zee en het ovm, maar geen tijd gehad om die rit te nemen vanuit Zwolle. En dus vanmiddag snel de bellyboot erbij gepakt, de aftma 10, ditmaal met 2 lijnen, de di7 en de di3, omdat ik ook wat ondieptes wil afvissen. Heel veel tijd heb ik niet, er moeten nog pakketjes worden weggebracht, maar rond 15.00 uur lig ik dan toch in het water en wat een verademing. 6 graden geeft de fisfinder aan, poepoe, das lang geleden. Er staat een miniem zonnetje en toch best wel een stevige wind. En ik besluit eerst de dieptes af te zoeken. Her en der wat prooivis, en dan 3 mooie strepen bij elkaar. Kan niet anders en ik zit te wachten op de verlossende aanbeet. Nog een worp erover heen, snel, langzaam , tegen de bodem en op half water. Maar nee hoor niks nadas noppes, krijg nou wat!

En dus dobber ik weer rustig verder. Eerst een plateau van 2,5 meter af, ook niks. Dan een diep gat van 6 meter die ik een tijdje terug ondekte. Op een hele rare plaats, lijkt me echt een snoekbaarsgaatje. En de fishfinder geeft genoeg vis aan, maar aanbeten ho maar. Vervolgens nog wat ondieptes maar ook daar is het niks.

En dan op een diepte van 4.5 de langverwachte aanbeet. Super. En wat is ze dik weer, ongelooflijk. Klein koppie erbij zoals meestal op het grote water. Mooi gevecht. Snel twee fotootjes en ze kan weer terug. En met een flinke staartslag knalt ze diepte weer in. Ik heb nog een kwartiertje om voor het eten nog thuis te zijn, maar kvind het welletjes zo. Goed weekend allen en als jullie er nog op uit trekken, succes! Edwin

4 thoughts on “Ff erop uit…nu het nog kan.

 1. bart says:

  Heey Edwin, ook aan het sporten 🙂

  Met dat mooie weer leek het me dat je wel een mooie karper kon scoren, maar nog nét te vroeg. Je weet de seizoenen goed te benutten met deze snoekvisserij en daarna de karpers, die komen vast wel, zo heb je in het verleden wel bezwezen.

  Groeten van bart

 2. Marc says:

  Hoi Edwin,
  Helemaal top joh en lijkt inderdaad een strakke coupe!

  Ik twijfelde vanochtend op dezelfde manier. OVM en randmeren te ver en eigenlijk net te weinig tijd en karpers maandag wel gezien, maar dinsdag en woensdag waren ze verdwenen. 3 uurtjes Ronde Bleek paste net. Eerste uur 2 regenbogen en paar aanbeten. 2 e en derde uur verkast naar de hoek waar de warme wind op stond. En ja hoor daar lagen ze: 13 dikke regenbogen in 2 uur!
  Groet Marc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *